Zvijezde / Strane zvijezde
Milla Jovovich progovorila o spontanom pobačaju: 'Bilo je prestrašno, još uvijek imam noćne more'
www.profimedia.hr

stravično iskustvo

Milla Jovovich progovorila o spontanom pobačaju: 'Bilo je prestrašno, još uvijek imam noćne more'

Zvijezda filmova 'Peti element' i 'Resident Evil' oštro je osudila novi zakon uveden u američkoj državi Georgiji koji zabranjuje pobačaj nakon šestog tjedna trudnoće

Milla Jovovich, bivša manekenka i glumica, oštro je osudila novi zakon koji će se uskoro uvesti u američku saveznu državu Georgiju i koji će zabraniti pobačaj nakon šestog tjedna trudnoće.

Potpisom guvernera Briana Kempa, Georgia je postala šesta država uz Ohio, Kentucky, Iowu, North Dakotu i Mississippi, koja uvodi sporni zakon. Žene bi, zahvaljujući novim odredbama, mogle završiti u doživotnom zatvoru ako prekinu trudnoću nakon zakonom predviđenog roka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich) on May 14, 2019 at 11:02am PDT

Uzrujana Milla se obratila pratiteljima na Instagramu i uz selfie poručila ženama da se "bore kako bi očuvale svoja prava".

"Ne želim se baviti političkim pitanjima osim kada to nije nužno, kao sad. Naša prava na siguran pobačaj ponovno su ugrožena. Neke žene prije tog razdoblja uopće niti ne znaju da su trudne, a zakon brani pobačaj i u slučaju silovanja ili incesta", napisala je glumica.

"Ženama je pobačaj dovoljno težak na emocionalnoj razini, a kamoli da kroz njega moraju prolaziti u nesigurnim i nehigijenskim uvjetima. Prije dvije godine sam sama doživjela spontani pobačaj dok sam snimala film u istočnoj Europi. Dobila sam preuranjene trudove kada sam bila samo četiri i pol mjeseca trudna i tada su nastale komplikacije. Nisu mi dali nikakvu anesteziju, morala sam biti budna tijekom cijelog postupka. To je bilo jedno od najstrašnijih iskustava koje sam ikada doživjela. Još uvijek imam noćne more, bila sam sama i bespomoćna. Kada pomislim da bi žene morale prolaziti kroz pobačaj u još gorim uvjetima zbog novih zakona, želudac mi se okrene", napisala je Milla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich) on May 12, 2019 at 12:23pm PDT

Uz noćne more, glumičino je zdravlje bilo ozbiljno narušeno. "Pala sam u jednu od najgorih depresija u svom životu i morala sam se jako truditi kako bih se iščupala iz nje, prvenstveno zbog moje dvije kćeri", otkrila je.

"Sjećanje na ono što sam prošla pratit će me do kraja života. Nijedna žena ne želi proći kroz to. Zato se moramo boriti kako bi očuvale svoja prava ako nam ikada zatrebaju", odlučno tvrdi glumica.

Milla, koja ima dvije kćeri sa suprugom Paulom Andersonom, tvrdi da se zbog svega povukla iz glume kako bi se oporavila. Počela se baviti vrtlarstvom i vježbati jer nije htjela završiti na antidepresivima.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!