Zvijezde / Strane zvijezde
Kako je Cher od djevojčice iz sirotišta postala jedna od najvećih glazbenih zvijezda i ikona LGBTQ+ zajednice

dovoljno jaka

www.profimedia.hr

Kako je Cher od djevojčice iz sirotišta postala jedna od najvećih glazbenih zvijezda i ikona LGBTQ+ zajednice

Teško djetinjstvo

Cher je rođena kao Cherilyn Sarkisian 20. svibnja 1946. u kalifornijskom gradu El Centru.

Njen otac John bio je vozač kamiona, a bio je ovisan o kockanju i drogama, dok je majka Georgia bila povremeni model i glumica. Rastali su se kada je Cher imala samo 10 mjeseci, a majka joj se kasnije preudala za glumca Johna Southalla, s kojim je kasnije imala još jednu kćer, Georgannu, Cherinu polusestru.

Georgia je glumila i radila kao konobarica, a vodila bi svoje kćeri na snimanja pa su bile statisti u nekim filmovima. Ona i Southall su se rastali kada je Cher imala devet godina, ali glazbena diva ga još uvijek smatra svojim ocem.

Holt se još nekoliko puta preudavala i rastavljala pa se obitelj selila diljem SAD-a, od New Yorka i Teksasa, do Kalifornije. Često su bili bez novca, a u jednom trenutku majka je Cher ostavila u sirotištu na nekoliko tjedana. Iako su se vidjele svakog dana, to iskustvo obje smatraju traumatičnim.

Oduvijek je htjela biti poznata, ali se osjećala neprivlačnom i netalentiranom. "Nisam se mogla dosjetiti ičega što bih znala raditi... Nisam mislila da ću biti pjevačica ili plesačica. Samo sam htjela biti poznata, to je bio moj cilj", izjavila je kasnije Cher.

 

 

Kada je bila u petom razredu producirala je jedan mjuzikl za učitelje i razred. Budući da dečki nisu htjeli sudjelovati, odglumila je njihove uloge i otpjevala njihove pjesme. Već s devet godina je razvila svoj prepoznatljivi stil pjevanja neobično dubokim glasom.

Njena se majka još jednom preudala 1961. za bankovnog menadžera pa je Cher upisala privatnu školu koju su pohađali učenici iz bogatih obitelji. Tamo se nije najbolje snašla, kako zbog svog neobičnog izgleda, tako i zbog svoje otvorenosti. Za kolege je nastupala pod velikim odmorom, a mnogi su bili uvjereni da će postati velika zvijezda, baš kao što je stalno govorila.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!