Zvijezde / Strane zvijezde
Karijeru su počele kao šestomjesečne bebe, prošle su kroz pakao ovisnosti i anoreksiju, a danas imaju modno carstvo vrijedno milijarde dolara

Mary-Kate i Ashley Olsen

www.profimedia.hr

Karijeru su počele kao šestomjesečne bebe, prošle su kroz pakao ovisnosti i anoreksiju, a danas imaju modno carstvo vrijedno milijarde dolara

Dječje zvijezde čija su lica prodavala sve

Mary-Kate i Ashley Olsen rođene su 13. lipnja 1986. u Los Angelesu. Majka Jarnette je menadžerica, dok im je otac Dave bankar.

Imaju starijeg brata Trenta, mlađu sestru Elizabeth i dva polubrata Taylora i Jakea iz očevog drugog braka.

Sa samo šest mjeseci dobile su ulogu Michelle Tanner u sitcomu 'Puna kuća' koja ih je proslavila i koju su dijelile zbog strogih američkih zakona o radu djece. Počele su glumiti sa samo devet mjeseci, a serija se emitirala osam godina i zauvijek ih lansirala u zvjezdano nebo.

U prvim sezonama serije njihova su se imena pisala kao jedno - Mary Kate Ashley Olsen pa fanovi nisu znali da se radilo o dvije djevojčice. No, kasnije se to promijenilo i produkcija ih je počela odvojeno potpisivati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by full house | unofficial (@joeysalcove) on

Sestre su zajedno glumile na televiziji, filmu i drugim projektima, što se nastavilo i u tinejdžerskim godinama. 

Kada im je bilo samo šest godina osnovale su tvrtku Dualstar i tako postale najmlađe producentice u povijesti Hollywooda. Počele su izbacivati svoje filmove i snimke, uključujući 'Double, Double, Toil and Trouble' iz 1993. i 'How the West Was Fun' iz 1994, kao i megauspješne videe 'You're Invited to Mary-Kate and Ashley's'.

Postale su nevjerojatno bogate i prije nego što su došle u tinejdžerske godine. Naime, sa samo deset godina bile su najmlađe milijunašice u Americi koje nisu naslijedile bogatstvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by �Olsen Twins Fans� (@olsenfansmka) on

Nakon što je 'Puna kuća' 1995. završila s emitiranjem, Olsenice su se prvi put pojavile na filmu 'It Takes Two' uz zvijezde poput Stevea Guttenberga i Kirstie Alley.

Blizanke su do 12 godine glumile u svojim kućnim videima, filmovima i još jednoj seriji - 'Two of a Kind'.

Osim što su njihova lica bila prisutna u svim medijima, postale su ogromne igračice u marketingu za djevojčice. Proizvodi koji su nosili njihova imena, od kompjuterskih igara, lutaka, do odjeće ostvarile su milijardu dolara profita svake godine.

Ipak, unatoč naizgled idiličnom životu, njihov život je bio prožet stresom. Sredinom 90-ih roditelji su im se razveli pa su blizanke, sestra Elizabeth i brat Trent provodili vrijeme između novih domova majke i oca.

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!