Zvijezde / Strane zvijezde
Zvijezda 'Seksa i grada' u suzama progovorila o rasizmu s kojim se svakodnevno susreće njena tamnoputa kći
www.profimedia.hr

zaista užasno

Zvijezda 'Seksa i grada' u suzama progovorila o rasizmu s kojim se svakodnevno susreće njena tamnoputa kći

Kristin Davis, najpoznatija po ulozi Charlotte York u seriji 'Seks i grad', majka je tamnopute djevojčice od 2011., a dječaka od prošle godine

Kada je Kristin Davis, zvijezda 'Seksa i grada', 2011. godine posvojila tamnoputu djevojčicu Gemmu, suočila se s rasizmom, i to na svakodnevnoj bazi.

Glumica je o međurasnom usvajanju progovorila u talk showu Jade Pinkett Smith 'Red Table Talk'. Zaplakala je prilikom opisivanja incidenta koji je uključivao njenu sedmogodišnju kći.

"Držala bih ju u svojim rukama i ljudi bi mi rekli, 'Bit će sjajna košarkašica'", prisjetila se Davis. 

Pokušala je biti pristojna, ali u sebi je pomislila: "Rasizam je toliko duboko ukorijenjen i užasan. Kako se usuđuju ograničiti moje dijete i imati takve pretpostavke?"

Glumica se prisjetila i iskustva iz parkića kada su bijele djevojčice redovito čuvale mjesto svojim bijelim prijateljicama iako su se igrale na drugoj strani igrališta. Kada se Davis obratila nadređenima, samo su joj odbrusili: "Mi ne gledamo boju kože".

www.profimedia.hr

Tvrdi i da je svjesna da kao bjelkinja nikada neće moći razumjeti kroz što njena kći prolazi, ali zato može ukazivati na rasizam.

"Jedna je stvar gledati kako se to događa drugim ljudima, a druga kada se radi o vašem djetetu i kada niste osobno kroz to prolazili. To je veliki problem i nešto o čemu mislim svakog dana", zaključila je Davis.

Glumica, inače samohrana majka, posvojila je i tamnoputog sina prošle godine.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!