Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Njegov život obilježili su kostim Supermana, lijepa ljubavna priča i strašna nesreća s konjem koja mu je promijenila život
www.profimedia.hr

Prerani odlazak Christophera Reevea

Njegov život obilježili su kostim Supermana, lijepa ljubavna priča i strašna nesreća s konjem koja mu je promijenila život

Christopher Reeve imao je savršeni život do jednog dana u svibnju 1995. godine kada mu se dogodila strašna nesreća.

Večeras u 20.15 sati na RTL 2 programu očekuje vas film "Superman 4: The Quest for peace".

Radi se o filmu iz davne 1987. godine kada je ovog superheroja glumio Christopher Reeve koji nas je napustio u listopadu 2004. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegov život obilježili su kostim Supermana, prelijepa ljubavna priča s drugom suprugom, ali i strašna nesreća zbog koje je ostao nepokretan.

(FOTO: www.profimedia.hr)

Glumac se za vrijeme života intenzivno bavio sportom, a među ostalim i jedrenjem i jahanjem koje je zavoljeo dok je snimao film "Ana Karenjina" za potrebe kojeg je morao naučiti jahati. 

Jednog sunčanog dana u svibnju 1995. godine život mu se promijenio u potpunosti kada je na jednom natjecanju pao s konja. Tada je imao svega 43 godine, a zbog pada na glavu i teške ozljede kralježnice, ostao je paraliziran od ramena prema dolje.

(FOTO: www.profimedia.hr)

Naime, tog je dana njegov konj iz neobjašnjavih razloga stao pred jednom preprekom. Reeve je preletio preko prednjeg dijela konja te udario glavom o pod. Tada je imao gotovo 100 kilograma, a težina njegovog tijela slomila mu je vrat i prekinula vratnu moždinu.

Nakon 24 tjedna rehabilitacije, Reeve se vratio s obitelji u New York. U početku nije mogao disati bez pomoći aparata za disanje. No, ipak je neprekidnim vježbanjem uspio naučiti disati sam sve duže i duže. Ono što je ipak bilo najteže jest naviknuti se na nepokretni život.

(FOTO: www.profimedia.hr)

U nekim kasnijim intervjuima isticao je kako ima boljih i loših dana, no kako se s vremenom naviknuo na takav život. 10. listopada 2004. godine preminuo je sa svega 52 godine od srčanog zastoja. Smatra se da mu je srce stalo zbog reakcija na antibiotik koji mu je dan radi liječenja rane uzrokovane pritiskom od dugog ležanja.

Njegova voljena supruga Dana Morosini s kojom se vjenčao 1992. godine te imao sina do posljednjeg je daha bila kraj njega. Reeve je s bivšom suprugom Gae Exton imao još dvoje djece.

(FOTO: www.profimedia.hr)

Dana je preminula 2006. godine u Memorijalnom Sloan-Kettering medicinskom centru u New Yorku od posljedica raka pluća u 45. godini života, nepunih 17 mjeseci nakon suprugove smrti.

Nakon toga vodila je zakladu koja je nosila njegovo ime, a čiji je cilj bio skupljanje sredstva za financiranje kvalitetnijeg tretmana i pronalaženja metoda za izlječenje paraliziranih pacijenata.

U kolovozu 2004. godine Dana je objavila kako boluje od raka pluća, iako je rekla da nikada nije pušila, a svega dva mjeseca kasnije preminuo je Christopher.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!