Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Nakon 'Titanica' izazvao je 'Leo-maniju' diljem svijeta, žene ga i dalje obožavaju, ali on samo one mlađe od 25
www.profimedia.hr

od teen zvijezde do ozbiljnog glumca

Nakon 'Titanica' izazvao je 'Leo-maniju' diljem svijeta, žene ga i dalje obožavaju, ali on samo one mlađe od 25

Lea gledajte u subotu na programu RTL-a u 22 sata u filmskoj uspješnici "Žal"

Leonarda DiCaprija često nazivaju i posljednjim klasičnim holivudskim glumcem, a posljednja tri desetljeća plijeni pažnju svakim svojim potezom.

Filantrop, veliki borac za zaštitu okoliša i vječni neženja, ovo su opisi koji često stoje uz njegovo ime, a svi su itekako opravdani. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Rođen je 11. studenog 1974. kao Leonardo Wilhelm DiCaprio te je jedino dijete Irmelin Indenbirken i Georgea DiCaprija. Ime mu je nadjenula majka koja se u trudnoći, tijekom posjeta jednom muzeju, divila jednoj od slika slavnog Leonarda DaVincija te je upravo tada osjetila prvi udarac svog dječaka iz trbuha.

Nikada nije krio da potječe iz siromašne obitelji, ali nikada nije krenuo lošim stopama ekipe iz kvarta u Los Angelesu u kojem je odrastao. Od malih je nogu molio mamu da ga upiše na satove glume, na što je ona, hvala nebesima, pristala. 

(FOTO: www.profimedia.hr) 

"Odrastao sam u Hollywoodu, no moji roditelji uspjeli su me održati dalje od ulica i tog okruženja, držeći moj fokus na drugim stvarima, a ne na našem siromaštvu. Vodili su me u muzeje, učili me umjetnosti, čitali su mi. Mama me svaki dan vozila dva sata kako bih mogao pohađati školu, a tata bi dolazio po mene. No škola me nije nikada zanimala", rekao je jednom glumac. 

Put do slave mu nije bio jednostavan, a još se kao klinac krenuo pojavljivati u manjim showovima i serijama kao "The New Lassie", "Roseanne", a s pet ga je godina mama uspjela ubaciti u "Romper Room", što je tada bio njegov omiljeni show. 

A njegov prvi veliki glumački korak bila je uloga u filmu "Život jednog dječaka" iz 1992., a odabrao ga je ni više ni manje nego Robert De Niro. Nakon ovog filma, karijera mu je krenula uzlazom putanjom pa se tako pojavio u "Dnevniku košarke" i "Što muči Gilberta Grapea" (zbog kojeg je dobio nominaciju za Oscara sa samo 19 godina), a onda je na red došao hit "Romeo i Julija" snimljen 1996. te i dan danas jedan od njegovih najpopularnijih filmova. 

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Ipak, svjetsku je slavu stekao ulogom koja ga je apsolutno obilježila, a to je ona Jacka Dawsona u "Titanicu". Zajedno je s Kate Winslet snimio najtragičniju ljubavnu priču svih vremena na koju i danas mnogi suze rone, a film je zabilježio nevjerojatan uspjeh te je i dan danas u vrhu po broju osvojenih 11 Oscara

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Nakon "Titanica", Leo je postao glavna tema svih novina te je svijetom zavladala prava "Leo-manija", a iako je oduvijek htio svoj privatni život držati što dalje od očiju javnosti, nije mu baš uspijevalo. Proglašavali su ga najljepšim muškarcem na svijetu, a nosio je status seks simbola i tinejdžerskog zavodnika. Ono što je uvijek bilo u centru pozornosti je njegov ljubavni život te žene koje su u njega ušle pa vrlo brzo i izašle. 

Već je dobro poznata statistika koja pokazuje da Leo ne hoda sa ženama starijima od 25 godina, a njegove su odabranice većinom manekenke i ako je moguće plavuše. Trenutno je već neko vrijeme u vezi s 23 godine mlađom Camilom Morrone (koja čak nije plavuša), a s obzirom na to da ima tek 23, ima još dvije godine u kojima će uživati s popularnim glumcem. 

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Hoće li Leo ostati vječni neženja?

Rezultati
Da, zauvijek će se viđati s mladim manekenkama. : 4 odgovora
Ne, pronaći će svoju srodnu dušu. : 3 odgovora
  • Da, zauvijek će se viđati s mladim manekenkama. :

    57% (4)

  • Ne, pronaći će svoju srodnu dušu. :

    43% (3)

Vrati se na glasanje

Nakon etikete teen zvijezde, Leo je počeo raditi na sve ozbiljnijim filmovima. Jedan od njih je bio "Žal", a nakon njega je krenuo surađivati s najvećim holivudskim redateljima: Martinom Scorseseom u "Bandama New Yorka" i Stevenom Spielbergom u "Uhvati me ako možeš". Drugu nominaciju za Oscara omogućila mu je uloga u još jednom Scorseseovom filmu "Avijatičar". Mnogi su njegovu karijeru počeli uspoređivati s onom Roberta De Nira upravo zbog veoma bliske suradnje sa Scorseseom s kojim je kasnije snimio film "Pokojni" koji je izazvao odlične kritike. 

(FOTO: www.profimedia.hr)

Neki od njegoviih najuspješnijih filmova su "Otok Shutter", "Početak" i "Krvavi dijamant", a kada je 2013. snimio "Vuk s Wall Streeta", svi su ga vidjeli s kipićem Oscara u rukama. No, to se nije dogodilo, a nikome nije bilo jasno kako jedan od najboljih glumaca svih vremena i dalje na svojoj polici ne drži najprestižniju glumačku nagradu. 

(FOTO: www.profimedia.hr) 

No, nagrada je na policu došla 2015. ulogom u filmu "Povratnik" i svijet je napokon odahnuo. Čak i tada je Leo iskoristio priliku da priča o važnosti brige za okoliš i još jednom dokazao svoju veličinu.

(FOTO: www.profimedia.hr) 

"Divim se činjenici da je unatoč slavi i uspjehu, zadržao sve svoje prijatelje, sve veze i bliskost s roditeljima. On je uistinu divan čovjek. Hollywood zna promijeniti ljude, ali ne i Lea", rekao je glavni čovjek Paramaounta Jim Gianopulos i dodatno zacementirao njegovu blistavu reputaciju. 

Lea gledajte u subotu na programu RTL-a u 22 sata u filmskoj uspješnici "Žal".

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!