Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Prva dama SAD-a u rodnoj Sevnici dobila novi kip nakon što su starog zapalili
www.profimedia.hr/Wikipedia

u prirodnoj veličini

Prva dama SAD-a u rodnoj Sevnici dobila novi kip nakon što su starog zapalili

Brončana skulptura američke prve dame Melanije Trump u prirodnoj veličini otkrivena je u utorak usred polja blizu njezine rodne kuće u Sevnici te je zamijenila drveni kip koji je ranije ondje postavljen, no zapaljen je i uništen u srpnju.

Drvena skulptura Melanije Trump zapaljena je u noći 4. srpnja, na dan kada Amerikanci slave Dan neovisnosti.

Novi brončani kip postavljen je na 2,8 metara visokome drvenom stupu, ali zbog grubih crta lica Melania je i ovaj put neprepoznatljiva. Naime, riječ je o kopiji prvog kipa izrađenoj u brončanom odljevu iz originala. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

>>Je li ona to okrenula očima?! Internet ne prestaje brujati o Melanijinoj reakciji na Ivanku

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Uz statuu je postavljena ploča s natpisom: "Ovaj je kip posvećen vječnom sjećanju na spomenik Melaniji koji je stajao na istome mjestu".

Izvorni drveni kip u prirodnoj veličini, čiju je izradu naručio američki konceptualni umjetnik iz Berlina Brad Downey, motornom je pilom izrezbario obrtnik i lokalni umjetnik Aleš Zupevc.

>>Vruće krpice Melanije Trump iz prošlosti zaludjele su i Donalda, toliko da je u večeri upoznavanja zaboravio da se mora naći s drugom

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Kip je prikazivao američku prvu damu slovenskog porijekla u plavoj haljini s podignutom lijevom rukom, kao da maše. Tako je oponašana poza s inauguracije njezina supruga 2017. godine. Neki su ovo umjetničko djelo zbog prirode u kojoj je postavljena nazivali "strašilom za ptice". 

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Izradu brončane "karikature" i ovaj je put naručio Downey, koji je pojasnio da je na taj način želio postaviti "nespomenik, kontrapropagandu".

Za AFP je rekao da je na taj način želio kritizirati politiku stanara Bijele kuće te podsjetiti da je i Trumpova supruga, rođena kao Melania Knavs u Jugoslaviji, zapravo imigrantica.

>>Znate li s kojom je hrvatskom uspješnom manekenkom živjela Melania Trump?

Svi prisutni na otkrivanju drugoga kipa mogli su uživati u torti nazvanoj po Melaniji, koju proizvode u pekarnici u Sevnici.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!