Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Pojavila se na inauguraciji i dobila milijun pratitelja zbog onog što je rekla
www.profimedia.hr

snažan govor

Pojavila se na inauguraciji i dobila milijun pratitelja zbog onog što je rekla

Dvadesetdvogodišnjakinja je svoje djelo "The Hill We Climb" predstavila i uglednicima u Washingtonu DC-u i milijardi gledatelja.

Amanda Gorman postala je najmlađa pjesnikinja koja je ikad nastupila na predsjedničkoj inauguraciji, pozivajući na "jedinstvo i zajedništvo" u svojoj pjesmi.

Dvadesetdvogodišnjakinja je svoje djelo "The Hill We Climb" predstavila i uglednicima u Washingtonu DC-u i milijardi gledatelja. "Pitamo se gdje možemo pronaći svjetlost u ovoj beskrajnoj sjeni?", početne su riječi njenog petominutnog govora. Spomenula je i napad na Kapitol početkom ovog mjeseca.  "Demokracija ne može biti poražena", poručila je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda Gorman (@amandascgorman)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rekla je za samu sebe kako je mršava crnkinja koju je odgajala samohrana majka.  Ona je postala prvi nacionalni laureat za pjesnike mladih u zemlji 2017. godine. "Mislim da je riječ o novom poglavlju u Sjedinjenim Državama, o budućnosti, i to kroz eleganciju i ljepotu riječi", zaključila je.

>> Svi pričaju o najmlađoj pjesnikinji u povijesti inauguracija - evo i što je poručila

Koliko je oduševila javnost, dovoljno govori podatak da je nakon inauguracije s 40 tisuća pratitelja na Instagramu dosegla milijun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda Gorman (@amandascgorman)

Amanda studira sociologiju na Harvardu. Bidenov odbor za inauguraciju kontaktirao ju je krajem prošlog mjeseca, nakon što ju je Jill Biden slušala kako govori u kongresnoj knjižnici i predložila da je pozovu da govori na inauguraciji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda Gorman (@amandascgorman)

Kaže da joj nisu govorili o čemu treba pisati, osim što je tema inauguracije bila "Ujedinjena Amerika".

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!