Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Francuska glumačka legenda optužena za silovanje djevojke: Ovo je lista njegovih skandala
www.profimedia.hr

SKANDALOZNI GERARD DEPARDIEU

Francuska glumačka legenda optužena za silovanje djevojke: Ovo je lista njegovih skandala

Riječ je o tužbi iz 2018. godine za koju se tek sada saznalo, a tužiteljica tvrdi kako je dvaput silovana u pariškom stanu glumca.

72-godišnji francuski glumac Gerard Depardieu suočava se s teškim optužbama za silovanje mlade glumice.

Riječ je o tužbi iz 2018. godine za koju se tek sada saznalo, a tužiteljica tvrdi kako je dvaput silovana u pariškom stanu glumca. Istraga je pokrenuta u ljeto 2020. godine, no legendarni glumac odbacuje sve optužbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

20-godišnja glumica optužuje slavnog glumca za dva silovanja i seksualne napade koji su se odvijali u njegovom stanu, u privatnom hotelu u 6. arondismanu 7. i 13. kolovoza 2018. godine. Prema izvoru bliskom slučaju, glumac je prijatelj obitelji žrtve. Glumčev odvjetnik Hervé Témime je izjavio da 'žali što je ta informacije objavljena'.

Ovo definitivno nije prvi skandal legende francuskog filma, ali je svakako najozbiljniji do sada.

Povijest njegovih ispada i skandala seže u davnu 1991. godine kada je izgubio prestižnog Oscara nakon intervjua za časopis Time u kojem je tvrdio da je tijekom siromašnog i teškog djetinjstva nekoliko puta svjedočio silovanjima. "Pričam jako puno gluposti", kasnije se pokušao opravdati, no prekasno. Pogreška u prijevodu jednog od njegovih citata nije pomogla jer je sugerirala i da je sudjelovao u jednom od tih silovanja. 

2005. godine udario je fotografa u Firenci kada je snimljen u šopingu s jednom mladom ženom. Prema iskazu nesretnog paparazza, Depardieu ga je prvo pozvao da mu priđe, a zatim ga je udario glavom u glavu.

2011. izvazvao je skandal na letu iz Dublina u Pariz kada mu je posada zabranila odlazak na WC tijekom polijetanja. Glumac se zatim pred svima pomokrio u plastičnu bocu i ostavio mrlju na tepihu. Tada je polijetanje odgođeno, a glumac je izbačen iz aviona. 2013. godine prihvatio je rusko državljanstvo prosvjedujući protiv predloženog poreza na bogate u Francuskoj. Putovnicu mu je osobno uručio ruski predsjednik Vladimir Putin kojeg je glumac zatim javno nahvalio, što je izazvalo zgražanje javnosti. "Ruska nacija treba upravo ovakvu osobu. Putin se trudi Rusima vratiti dostojanstvo", izjavio je tada.

Već 2014. godne - novi skandal. Vozikajući se skuterom po Parizu, pao je usred bijela dana, a zatim se saznalo kako je bio alkoholiziran. Osuđen je zbog izbjegavanja pojavljivanja na ročištima i trostruko veće količine alkohola u krvi od dopuštene. Ipak, nekako je uspio dobiti belgijsku vozačku, pa je i dalje mogao neometano voziti francuskim ulicama. 

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!