Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Zaradila na bivšem: Angelina prodala neobični Bradov poklon za vrtoglavih 72 milijuna kuna
www.profimedia.hr

četiri puta veća cijena

Zaradila na bivšem: Angelina prodala neobični Bradov poklon za vrtoglavih 72 milijuna kuna

Riječ je o slici premijera Winstona Churchilla.

Početkom veljače saznalo se kako Angelina Jolie prodaje jedinu sliku koju je britanski ratni premijer Winston Churchill naslikao tijekom Drugog svjetskog rata.

Churchill je naslikao "Toranj džamije Kutubije" u Marrakechu u Maroku nakon što je nazočio konferenciji u Casablanci u siječnju 1943. i dao je američkom predsjedniku Franklinu D. Rooseveltu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

>> Angelina Jolie prodaje poklon Brada Pitta od kojeg bi itekako mogla napuniti novčanik

"To je jedino djelo koje je Churchill naslikao tijekom rata, možda ohrabren napretkom saveznika, u zemlji koju je smatrao jednom od najljepših koje je vidio", kazao je Nick Orchard, voditelj odjela moderne britanske umjetnosti u dražbovnoj kući Christie's.

Glumac Brad Pitt kupio ju je 2011. od trgovca umjetnina za svoju dragu Angelinu Jolie. Par se rastao 2016. nakon dvije godine braka.

Trgovac umjetninama Bill Rau, od kojeg je Pitt kupio sliku, kazao je da je ona darovana sinu predsjednika Roosevelta koji ju je prodao 1960. Slika je završila u New Orleansu gdje je bila u obiteljskoj kući više od 50 godina, a kad ju je pokćerka obitelji naslijedila, prodala ju je.

Ulje na platnu prodano je za preko 72 milijuna kuna, a novi vlasnik još uvijek nije poznat javnosti. Ono što se zna jest da ju je platio četiri puta više od iznosa za koji se mislilo da će slika postići.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!