Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Nakon smrti princa Philipa: Ovo je novi vojvoda od Edinburgha
Instagram

kraljevska pravila

Nakon smrti princa Philipa: Ovo je novi vojvoda od Edinburgha

Princ Charles postao je novi vojvoda od Edinburgha.

To je postao u trenutku smrti svoga oca, princa Philipa. U skladu s odredbom koju je dao kralj George VI kada je 1947. godine princu Philipu dodijelio titulu, princ od Walesa sada je stekao titulu vojvode od Edinburgha.

No, kada Charles postane kralj nakon smrti kraljice Elizabete II., tu titulu će  naslijediti princ Edward, najmlađi sin Elizabete i princa Philipa. Princ Edward trenutno nosi titulu grofa od Wessexa koju je dobio na dan svog vjenčanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odluku o tituli koju će dobiti princ Edward donijeli su kraljica, Philip i Charles 1999. godine kada se grof od Wessexa oženio Sophie Rhys-Jones i dobit će je kao priznanje svom radu s programom za mlade Nagrada vojvode od Edinburgha, čiji je povjerenik. Buckinghamska palača tada je najavila da će princ Edward postati vojvoda od Edinburgha nakon smrti oba njegova roditelja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Podsjetimo, princ Philip nije dočekao 100. rođendan, a preminuo je 9. travnja u dvorcu Windsor. Palača tvrdi da je preminuo mirno, a želja mu je bila da sprovod bude bez velike pompe, što će mu obitelj i omogućiti. Navodno je iza sebe ostavio bogatstvo od 24 milijuna funti koje će zasad pripasti kraljici, a kasnije njegovoj djeci, nagađaju britanski mediji.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!