Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Kraljica Elizabeta iznenadila potezom samo četiri dana nakon suprugove smrti
www.profimedia.hr

nema vremena za tugu

Kraljica Elizabeta iznenadila potezom samo četiri dana nakon suprugove smrti

Britanska kraljica Elizabeta II. u utorak se vratila redovitim kraljevskim obvezama nakon smrti supruga, princa Philipa te je sudjelovala u ceremoniji umirovljenja najstarijeg člana osoblja kraljevske obitelji, prenosi Reuters.

Kraljica je bila domaćica ceremonije odlaska u mirovinu prvoga čovjeka dvorske službe, koji vodi poslove kraljevske obitelji i dvora te tradicionalno nosi plemićku titulu grofa do odlaska u mirovinu, a potom dobiva titulu lorda. 

Princ Philip, koji je bio uz kraljicu tijekom njezine 69-godišnje vladavine, umro je u petak u dvorcu Windsor u dobi od 99 godina. Njegov pogreb bit će održan u subotu. Vojvoda od Edinburgha, kako je službeno bio poznat, oženio je Elizabetu 1947. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(FOTO: www.profimedia.hr) 

>>Nakon smrti princa Philipa: Ovo je novi vojvoda od Edinburgha

Posljednjih je godina kraljica smanjila svoje službene angažmane te je brojne kraljevske dužnosti i pokroviteljstva prenijela na svojeg sina, princa Charlesa, na njegova sina Williama i ostale starije članove kraljevske obitelji, no nastavila je obavljati simbolične kraljevske dužnosti, poput otvaranja parlamenta.

 

>>Brbljavi prijatelji: U medije dospjeli pravi razlozi zašto se Meghan neće pojaviti na sprovodu princa Philipa

Poznavatelji prilika na britanskom dvoru smatraju da velika praznina koja, nakon suprugove smrti ostaje u kraljičinu životu, neće utjecati na to da se najdugovječnija kraljica na svijetu odrekne trona i prepusti ga sinu, princu Charlesu.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!