Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Ovaj će istaknuti član kraljevske obitelji dobiti većinu bogatstva pokojnog princa Philipa
Instagram

90 milijuna kuna

Ovaj će istaknuti član kraljevske obitelji dobiti većinu bogatstva pokojnog princa Philipa

Nakon pogreba 99-ogodišnjeg princa Philipa, mediji su počeli nagađati kome će pripasti njegovo bogatstvo koja se procjenjuje na 10 milijuna funti.

Princ je nešto manje od 90 milijuna kuna zaradio tijekom karijere u mornarici, koje se odrekao kao kraljičin suprug, no zarađivao je i oko 400 tisuća funti godišnje kao član kraljevske obitelji. Osim toga, s kraljicom je ulagao u nekretnine, dionice te umjetničke kolekcije i rijetke knjige. 

Kraljevska obitelj nije otkrivala detalje njegove oporuke, no poznato je kako će njegovu kočiju i ponije naslijediti njegova unuka Lady Louise, 17-godišnja kći princa Edwarda koja je s djedom dijelila strast prema konjima i kočijama o kojima ju je sam poučavao. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kraljevski par je tijekom 73 godine dugog braka dobio četvero djece, prinčeve Charlesa, budućeg kralja, Andrewa i Edwarda te princezu Anne, no pretpostavlja se kako će većinu naslijediti njegova supruga. Njegovu titulu vojvode od Edinburgha naslijedio je Charles, a nakon što on postane kralj, ta će titula pripasti Edwardu.

Svu imovinu koju će nakon Philipove smrti naslijediti kraljica od nje će naslijediti Charles tako da će on biti taj koji će na kraju dobiti većinu očeva bogatstva. Nešto će dobiti i humanitarne udruge čiji je rad princ podržavao tijekom života.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!