Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde

Najskuplje kraljevske vjenčanice: Elizabeta je imala najjeftiniju, a tko je nosio haljinu vrijednu 50 milijuna kuna?

Vjenčanica je najvažnija haljina u životu žene, a to se posebno računa ako su one buduće princeze, vojvotkinje ili kraljice.

Baš zato odlučili smo se prisjetiti koje su to najskuplje kreacije nosile članice kraljevskih obitelji. 

BROJ 5

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tada još princeza - Elizabeta II. udala se u poslijeratnoj besparici. Haljinu od kineske svile, ukrašenu cvjetnim vezom i kristalima, sa šlepom od pet metara, kreirao je Norman Hartnell prema Boticellijevoj slici "Proljeće", a šivalo ju je 350 žena punih sedam tjedana. Njezina vrijednost procjenjuje se na 260 tisuća kuna.

BROJ 4

I dok neki tvrde da je bila prejednostavna, Meghan Markle za svoju vjenčanicu iskeširala je više od 900 tisuća kuna. Stajling je upotpunila tijarom i veom na kojem su bili izvezeni autohtoni cvjetovi iz 53 zemlje Commonwealtha, a dizajnirala ju je kuća Givenchy.

BROJ 3

Zlatnu sredini drži pokojna princeza Diana. Prvi put nakon 25 godina javnost će od lipnja u kraljevskoj rezidenciji u kojoj je živjela Diana moći uživo vidjeti vjenčanicu s najdužim šlepom u kraljevskoj povijesti. Haljina s veom od 7 i pol metara vrijedi više od milijun kuna.  

BROJ 2

Vjenčanicu Kate Middleton poželjela je imati baš svaka mladenka. Vrijedi više od 2 milijuna kuna, a dizajnirala ju je kreativna direktorica kuće Alexander McQueen koja je savršeno spojila moderan stil s tradicionalnim.

BROJ 1

A na broju jedan ne nalazi se pripadnica britanske kraljevske obitelji. Haljinu tad već 80-ogodišnjeg dizajnera Manuela Pertegaza vrijednu 52 milijuna kuna nosila je španjolska kraljica Letizija. Stajling je upotpunila pruskom dijamantnom tijarom koju joj je darovala majka njezina supruga Filipa i veom od svilenog tila dugim tri i širokim dva metra. 

Osim što se ponekad nađu u središtu skandala, kraljevske obitelji mogu prirediti i bajku. Njihova vjenčanja upravo to i jesu, a možemo se samo nadati da će ti brakovi biti približno dugački kao onaj kraljice Elizabethe i princa Phillipa koji je trajao 74 godine. 

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!