Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Kraj dugonogih anđelica: Victoria's Secret zbog skandala za nova lica uzeo glumice, aktivistice i nogometašice
Instagram

JAVNOST JE PODIJELJENA

Kraj dugonogih anđelica: Victoria's Secret zbog skandala za nova lica uzeo glumice, aktivistice i nogometašice

Seksi anđelice i veliki godišnji show koji smo jedva čekali i službeno odlaze u povijest.

Poznati brend Victoria's Secret ovog je tjedna predstavio nova lica i nove planove koji više neće podrazumijevati prekrasne, dugonoge manekenke utegnutih tijela, perje, šljokice, glazbene showove i slično.

Nakon niza teških skandala vezanih uz uznemiravanje i maltretiranje modela u zaposlenika, brend je bio prisiljen napraviti drastični zaokret kako bi pokušao ponovno pridobiti povjerenje kupaca, odnosno žena diljem svijeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Brend je zbog optužbi bio prisiljen otkazati i tradicionalni godišnji show 2019. godine te je kompanija zamalo doživjela bankrot.

Umjesto revije, najavljene su dvije nove inicijative. Jedna je "VS Collective", a druga je Victoria‘s Secret globalni fond za žene oboljele od raka. Prvu inicijativu su opisali kao grupu uspješnih žena koje dijele zajedničku strast prema pozitivnim promjenama", a tu spadaju modeli, ali i glumice, aktivistice, sportašice i slično. Najzvučnija imena inicijative svakako su glumica Priyanka Chopra i nogometašica Megan Rapinoe, ali i Valentina Sampaio, prvi transrodni model koji je već nosio njihovu reviju.

Kompanija se od 2019. našla na udaru žestokih kritika da nameću nerealne standarde ljepote te kako se zbog njih izgladnjuju i modeli i žene koje su ugledaju u takvu okrutnu industriju. 2020. je kompanija doživjela još jedan veliki udarac kad je New York Times objavio priču o ispovijestima desetaka bivših voditelja, modela i zaposlenika koji su iznijeli optužbe o uznemiravanju i maltretiranju na radnom mjestu.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!