Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
'Ovo je teško i mučno za gledati': Posljednji trenuci Amy Winehouse slamaju srca obožavatelja

prije deset godina

'Ovo je teško i mučno za gledati': Posljednji trenuci Amy Winehouse slamaju srca obožavatelja

Legendarna pjevačica na današnji dan trebala je proslaviti 38. rođendan, a obožavatelji diljem svijeta i dalje ne mogu prežaliti njezin odlazak

Legendarna britanska pjevačica Amy Jade Winehouse na današnji dan trebala je proslaviti 38. rođendan. No, tužna sudbina posrnule glazbenice nije imala takve planove. Prije nešto više od deset godina napustio nas je jedan od najjačih vokala svih vremena. Imala je samo 27 godina.

Glazbenica je umrla od trovanja alkoholom, a na sudu je rečeno da je imala 410 miligrama alkohola na 100 mililitara krvi (već se 350 miligrama smatra fatalnom količinom). Tijelo pjevačke zvijezde pronašao je član osiguranja Andrew Morris, a s njom i tri prazne boce votke. Rekao je da je svoju posljednju večer pjevačica provela u spavaćoj sobi, gledajući televiziju i slušajući glazbu.

Vezana vijest

'Nestao' izvještaj o smrti Amy Winehouse TKO NAĐE - NJEGOVO Izgubili izvještaj o smrti Amy Winehouse

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Liječnica Christina Romete s pjevačicom je razgovarala večer prije nego što je umrla te je otkrila kako joj je priznala da je ponovno krenula piti nakon dugo vremena apstinencije. Odbijala je bilo kakvu psihološku pomoć jer se, kako je tvrdila liječnica na sudu, bojala da će to loše utjecati na njezinu kreativnost.

Njezin posljednji koncert bio je u 18. lipnja u Beogradu, a pjevačica je bila u toliko lošem psihičkom stanju da je jedva stajala na nogama. Obožavatelji koji su godinama čekali ovaj nastup komentirali su kako je isti bilo teško gledati s obzirom na to da je pjevačica padala na pod, psovala, gađala prateće vokale cipelom, a niti jednu pjesmu nije uspjela otpjevati od početka do kraja.

Žena s moćnim vokalom, žena s najprodavanijim albumom u Velikoj Britaniji, žena s milijunima na bankovnom računu, žena koja je osjećala i živjela glazbu, žena koja je već tada odlučila napustiti ovaj svijet. Ovo su njezini posljednji glazbeni trenutci.

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!