Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Je li  sve u redu sa zdravljem? U ovakvom izdanju još niste vidjeli kraljicu Elizabetu
AP

ZABRINJAVAJUĆE FOTKE

Je li sve u redu sa zdravljem? U ovakvom izdanju još niste vidjeli kraljicu Elizabetu

Štap je pružen 95-godišnjoj kraljici kada je izašla iz limuzine u kojoj je dovezena pred crkvu

Kraljica Elizabeta je stigla automobilom do Westminsterske opatije u pratnji svoje jedine kćeri, 71-godišnje princeze Anne. Inače, kraljica je pokroviteljica dobrotvornih organizacija oružanih snaga, no ovog puta detalj s kojim se pojavila na događanju ukrao je svu pažnju.

Do sada ju se nije vidjelo kako koristi štap za hodanje, a da nije riječ o operaciji koljena, kao što je to bio slučaj tijekom javnog angažmana 2003. i 2004. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tada je s ortopedskim štapom napustila londonsku bolnicu kralja Edwarda VII nakon operacije. Dva tjedna kasnije koristila je drveni štap na misi u Sandringhamu.

S obzirom na to da nisu navedeni zdravstveni razlozi, štap koji je koristila u Westminsterskoj opatiji je očito bio u kraljičinoj ruci zbog osjećaja sigurnosti. Isto tako, ne smije se zaboraviti kako je ulaz u spomenutu crkvu popločan i neravan pa joj štap nije bio na odmet.

Štap je pružen 95-godišnjoj kraljici kada je izašla iz limuzine u kojoj je dovezena pred crkvu. Slobodno se kretala dok je hodala prema svom mjestu, no bilo je teško ne primijetiti kako je prilikom odlaska ponovno upotrijebila štap.

Dodatnu sumnju na to da se kraljica više ne može lako kretati bez pomoći štapa bacila je i činjenica kako do svog mjesta nije došla kroz tradicionalna Velika zapadna vrata, već poprilično kraćim putem kroz Dvorište pjesnika. Buckinghamska palača nije željela ništa komentirati.

Vezana vijest

Kraljica Elizabeta II. s mačem SAMO DIO CEREMONIJE Tko je bio zločest? Kraljica Elizabeta podignula mač pred Kate i Camillom, njihove reakcije postale hit

"Štap ima pomalo neobičnu ručku, ali čini se da je udoban pratitelj i kraljičin štap za hodanje u ovakvim prilikama. Osiguranje i podrška vodeći su na popisu zahtejva za hodanje. Iako se čini da se kraljica ne oslanja potpuno na svoj štap za hodanje, on joj može pružiti onaj važan osjećaj dodatne podrške koju pruža štap za hodanje", komentirao je vlasnik poduzeća za štapove za hodanje Paul Simmonds.

Stručnjak poput Simmondsa je uočio i trakicu za zapešće na štapu, što kraljici uvelike pomaže i to na dva načina.

"Štap za hodanje ovako je uvijek pri ruci i lako ga je uhvatiti kad zatreba, a i manja je mogućnost da ga ostavite, čak i uz ovako zgusnust raspored obaveza kraljice", rekao je Simmonds.

Direktorica trgovine za prodaju štapove za hodanje, Christine Naysmith, istaknula je kako se u ovom konkretnom slučaju radi i treking štapu s drškom od pluta. Zasada Naysmith ne zna o kojem je brendu štapa riječ, ali ono što pretpostavlja je kako je riječ o kućnom štapu koji se koristio za treking izlete u planine.

"Ne bi uopće trebala koristiti ovu vrstu štapa za hodanje. Mehanizam unutar kojeg se drže dijelovi teleskopskog štapa nije prikladan za upotrebu kao pomoć pri kretanju. U slučaju jačeg oslanjanja na njega, polako bi utonuo u sebe", pojasnila je Naysmith.

"No, kraljica o kojoj govorimo vjerna je motu 'snađi se i popravi'", zaključila je Naysmith.

Kraljica Elizabeta prvi put sa štapom Fotogalerija

 

 

 

 

 

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!