Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Tko je bila mlada snimateljica koju je usmrtio Alec Baldwin? 'Briljantan talent, toliko sam bijesan i tužan'
Profimedia

nezamisliva tragedija

Tko je bila mlada snimateljica koju je usmrtio Alec Baldwin? 'Briljantan talent, toliko sam bijesan i tužan'

U nejverojatnoj tragediji glumac Alec Baldwin usmrtio je svoju mladu kolegicu sa seta, a teško ranio redatelja filma 'Rust'

Velika tragedija dogodila se na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak, kada je Alec Baldwin usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu. Tragična priča dogodila se na snimanju filma "Rust", i to oko 13:50 prema lokalnom vremenu. "Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma Rust. Snimateljica Halyna Hutchins i redatelj Joel Souza nastrijeljeni su kada je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin", priopćili su iz policije.

 

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souzu hitna pomoć odvezla u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent. 

Vezana vijest

Alec Baldwin u novom Meksiku Velika tragedija: Glumac Alec Baldwin na filmskom setu slučajno ubio snimateljicu i ranio redatelja!

Ambiciozna i vrijedna žena

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tragično preminula Halyna imala je svega 42 godine, a na filmu je radila kao direktorica fotografije. U Ameriku je stigla iz Ukrajine, gdje je studirala novinarstvo. Isprva je u Velikoj Britaniji živjela i radila kao novinarka, no onda se odlučila usredotočiti na filmsko stvaralaštvo i preseliti u Los Angeles. Isprva je radila kao asistentica u produkciji i kao električarka te je snimala kratke filmove da bi potom upisala Konzervatorij američkog filmskog instituta, gdje je i diplomirala. Magazin Cinematographer proglasio ju je 2019. godine jednom od zvijezda u usponu. 

 

 

Velika tuga

“Tako sam tužan zbog gubitka Halyne. I toliko bijesan da se to moglo dogoditi na setu. Bila je briljantan talent koji je bio apsolutno predan umjetnosti i filmu”, napisao je nakon vijesti o njenoj smrti redatelj i njen prijatelj Archenemy Adam Egypt Mortimer na Twitteru.

Obožavala je svoj posao i, ako je suditi prema njezinim posljednjim objavama na društvenim mrežama, Halyna se dobro zabavljala na setu snimanja filma. Nitko nije mogao ni slutiti da će izgubiti život na tako bizaran način. Njezini prijatelji i suradnici u potpuno su šoku i nevjerici. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!