Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Uvijek je bio poseban: Četiri dana prije smrti, prijatelj Freddieja Mercuryja ispunio mu je posljednju želju
PA/ Press Association/PIXSELL

30. godišnjica smrti

Uvijek je bio poseban: Četiri dana prije smrti, prijatelj Freddieja Mercuryja ispunio mu je posljednju želju

Veliki Freddie Mercury preminuo je prije 30 godina od AIDS-a

Prošlo je skoro 30 godina otkako je preminuo legendarni frontmen rock grupe Queen Freddie Mercury. Prije nego što je umro 24. studenog 1991. godine, tada 45-godišnji Freddie sve je manje mogao sakriti činjenicu da je teško bolestan, pa se povukao u svoj dom u One Garden Lodgeu u Kensingtonu, a njegov prijatelj otkrio je koja mu je bila posljednja želja.

Budući da je prestao uzimati lijekove protiv HIV-a jer se već bio pomirio sa svojom sudbinom, nastavio je uzimati tablete protiv bolova, a svakodnevno ga je posjećivala i bivša djevojka i zaručnica Mary Austin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Četiri dana prije smrti Freddiju su društvo, uz Mary, pravili i njegov tadašnji partner Jim Hutton, bivši dečko Joe Fanelli, inače njegov osobni kuhar, te njegov prijatelj Peter Freestone koji je u razgovoru za Express otkrio što je Mercury poželio. 

(FOTO: © Guliver Image/WENN.com)

"Htio je vidjeti neka od svojih umjetničkih djela posljednji put. Terry ga je nosio niz stepenice do sobe gdje su bila djela. Pričao nam je kada i kako je nabavio neka od njih. Naravno, tih je dana u kući vladala mirna atmosfera, ali Freddie je ostao onaj Freddie kojeg smo poznavali do kraja. Rekao je: 'Puno ljudi je govorilo da je moja kuća poput muzeja, a sada se počinjem slagati s njima. Postaje glupo", prisjetio se Freestone tog trenutka. 

Tri dana nakon smrti, 27. studenoga 1991., Freddie je bio kremiran po starim zoroastrijskim običajima i obredima. Od njega se oprostio najuži krug ljudi; njegova obitelj, kolege iz benda, prijatelji... Prema njegovoj posljednjoj želji i oporuci, pepeo je pripao Mary Austin koja ga je pokopala na mjestu za koje se vjeruje da ga zna samo ona, a izjavila je da ga nikada neće otkriti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!