Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
U 92. godini preminuo Stephen Sondheim, američka legenda Broadwaya
profimedia

LEGENDARNI TEKSTOPISAC I SKLADATELJ

U 92. godini preminuo Stephen Sondheim, američka legenda Broadwaya

Sondheim je smatran najvećim skladateljem i tekstopiscem 20. stoljeća, a tijekom života osvajao je nevjerojatne nagrade.

Američka legenda Broadwaya Stephen Sondheim preminuo je u petak u svojoj kući u Roxburyju. Vijest o smrti legendarnog tekstopisca objavio je New York Times.

Sondheim je radio na legendarnim predstavama kao što su “Company“, “Follies“, “A Little Night Music“, “Pacific Overtures“, “Sweeney Todd“, “Merrily We Roll Along“, “Sunday in the Park With George“ i “Into the Woods“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(FOTO: PROFIMEDIA)

Dobio je i nagradu Tony za najbolji mjuzikl za komediju 'Smiješna stvar dogodila se na putu do Foruma' iz 1962. godine, koja se prikazivala više od dvije godine. 2015. godine Barack Obama mu je dodijelio i Predsjedničku medalju slobode u Bijeloj kući. 

U Londonu je također otvoreno i Sondheimovo kazalište. Na žalost, na otvorenje nije mogao doći zbog kobnog pada zbog kojeg je završio na štakama.

(FOTO: PROFIMEDIA)

“Dok se oporavljam od pada, nestrpljiv sam odbaciti svoj štap, zgrabiti šešir i krenuti preko Ribnjaka što brže mogu da vidim na kojem je kerubinu Cameron tetovirao moje inicijale. Blago rečeno, oduševljen sam što se moje ime nalazi u kazalištu na West Endu koje volim posjećivati još od svog prvog putovanja u London prije gotovo sedamdeset godina.“, rekao je tada legendarni Sondheim.

F. Richard Pappas za američke medije otkrio je da je smrt bila iznenadna i da je Sondheim dan prije proslavio Dan zahvalnosti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!