Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Želi u politiku! Doktor Oz objavio da će se kandidirati za zastupnika u američkom Senatu
Profimedia

republikanski kandidat

Želi u politiku! Doktor Oz objavio da će se kandidirati za zastupnika u američkom Senatu

Slavni kardiokirurg i televizijski liječnik Mehmet Oz objavio je da će se kandidirati za republikanskog zastupnika u američkom Senatu

SLAVNI kardiokirurg Mehmet Oz u utorak je objavio da će se kandidirati za republikanskog zastupnika Pennsylvanije u američkom Senatu, u utrci koja bi mogla postati jedna od najkonkurentnijih na izborima za Kongres sljedeće godine.

Slava Oza, voditelja televizijskog programa The Dr. Oz Show, usmjerit će pažnju na te izbore 8. studenog 2022., koji bi mogli odrediti kontrolu nad Senatom i sudbinu političkih planova demokratskog predsjednika Joea Bidena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Biden je tijesno pobijedio u Pennsylvaniji na izborima 2020., ali republikanci su ostvarili dobitke u državnom zakonodavnom tijelu. Mnogi promatrači očekuju da će utrka iduće godine biti neizvjesna nakon umirovljenja republikanskog senatora Pata Toomeyja.

(FOTO: Profimedia)

Toomey je bio jedan od sedam republikanskih senatora koji su glasali za osudu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u siječnju, nakon pokretanja postupka Trumpova opoziva. Oz je postao slavan šokirajući publiku prikazom raspadanja pluća i trule jetre, govoreći gledateljima da se trebaju brinuti o sebi.

Njegov je imidž u javnosti nastradao 2014. kada je zastupnicima, koji su ispitivali reklame za lažne dijetetske proizvode, rekao da neki proizvodi koji se promoviraju u njegovoj emisiji nemaju "znanstvenu potvrdu".

Senatori su se na saslušanju usredotočili na ekstrakt zelene kave u zrnu, dodatak prehrani koji je Oz 2012. reklamirao kao "čudo". U priopćenju u utorak Oz je napisao da se kandidirao kao "konzervativni republikanac" i da je vrhunski kirurg i zagovornik zdravstvene skrbi.

(FOTO: Profimedia)

U utrku ulazi nekoliko dana nakon što je drugi republikanski kandidat, vojni veteran Sean Parnell, koji je dobio Trumpovu potporu, odustao od kampanje. Parnell je odustao nakon presude koja je iznijela na svjetlo dana optužbe za obiteljsko zlostavljanje nad njegovom bivšom suprugom, što je Parnell negirao.

Demokrati imaju neznatnu većinu u američkom Kongresu uoči parlamentarnih izbora u studenom iduće godine. Senat je podijeljen 50/50 između demokrata i republikanaca, a Bidenova potpredsjednica Kamala Harris daje presudni glas. Demokrati tek trebaju odabrati kandidata za utrku za zastupnika Pennsylvanije u Senatu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!