Ostani doma
Zvijezde / Strane zvijezde
Kraljici Elizabeti II. prekipjelo: Oglasila se oko princa Andrewa i oduzela mu sve počasti!
Pool Photo via AP

SRAMOTA ZA OBITELJ

Kraljici Elizabeti II. prekipjelo: Oglasila se oko princa Andrewa i oduzela mu sve počasti!

Vojvoda od Yorka na američkom sudu branit će se kao privatni građanin, dvor mu je oduzeo sve vojne počasti, a i dalje neće odrađivati kraljevske dužnosti

Iako joj je zdravstveno stanje prije nekoliko mjeseci naglo narušeno, zbog čega je gotovo više da i nema u javnosti, kraljica Elizabeta II. niti starost ne može ‘otpratiti’ u miru. Razlog su postupci njezina sina, navodno i njezinog miljenika, princa Andrewa, koji će, unatoč tome što je britanski sud odbacio optužbu za seksualno uznemiravanje, s njom se ipak suočiti na američkom sudu. I to kao privatni građanin. Poznato je da još uvijek konzervativna kraljevska obitelj teško drži korak s raznim optužbama u javnosti, primjerice kao i s onom Meghan Markle o rasizmu na dvoru, no ovaj se put  oglasila oko najnovijih informacija u slučaju vojvode od Yorka. 

 

“Uz kraljičino odobrenje i suglasnost, vojne počasti vojvode od Yorka i kraljevsko pokroviteljstvo vraćeni su kraljici. Vojvoda od Yorka i dalje neće obavljati nikakve javne dužnosti, a u tom slučaju se brani kao privatni građanin”, stoji u priopćenju Buckinghamske palače, koje je stiglo nekoliko sati nakon što su britanski veterani Kraljevske mornarice, ratnog zrakoplovstva i vojske pozvali kraljicu da Andrewu oduzme sve titule i činove u oružanim snagama. Više ga se neće oslovljavati niti s “njegovo kraljevsko visočanstvo”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S javnim je dužnostima stao još 2019. godine kada je otkriveno da je i on dio mreže seksualnog predatora Jeffreya Epsteina. U studenom iste godine pokušao je maknuti ljagu sa svoga imena u intervjuu za BBC, no to je još više produbilo sumnju i postavilo nova pitanja. 

Izvor: Profimedia

Tužbu je podnijela njegova navodna žrtva Virginia Giuffre, koja tvrdi da ju je kraljevski dužnosnik u dobi kada je imala svega 17 godina tjerao na spolni odnos. Njegovi odvjetnici pozivaju se na sporazum kojeg su Giuffre i Epstein potpisali prije nekoliko godina, gdje se ona obvezuje kako neće tužiti njega niti ikoga povezanog s njime, a zauzvrat joj je isplatio pola milijuna dolara. Ipak suđenje u New Yorku, na sudu na Manhattanu, nastavit će se unatoč svim pokušajima princa da ga zaustavi. Nadamo se da njegovi grijesi neće dokrajčiti i kraljicu...

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!