Brak na prvu

Hedviga iz 'Braka na prvu' o savršenstvu i uljepšavanju: 'Žene smo, nismo strojevi'

Hedviga je podijelila svoje mišljenje o savršenstvu i šminkanju

RTL.hr
23.11.2023 11:00

Bivša kandidatkinja sociološkog eksperimenta 'Brak na prvu' Hedviga Tandara često dijeli svoja promišljanja s brojnim pratiteljima na društvenim mrežama. Stručnjakinja za marketing ovog puta je poručila da savršenstvo ne postoji. 

"I znate što? Približavamo se periodu od pet godina gdje sam ja izgubila bitku s pojmom gdje sam pokušavala biti savršena. Doduše, nikada to, kao ni nitko drugi, nisam ni bila, no voljela sam se zavaravati da jesam. Održavala sam taj privid. Sad volim biti stvarna. Zalažem se da težimo tome. Biti koliko god budemo bolje za sebe u granicama da se ne isforsiramo. Ja si to prva ne smijem dozvoliti. I zato vam i pokazujem kad nije sve bajno i sjajno i kad i je i divno i krasno. Jer život je u balansu. U ljepoti i iskrenosti. U malim otkrivanjima da nismo nikad sto posto na vrijeme i da radimo te neke nepodopštine zbog kojih smo toliko neodoljive. Žene smo, nismo strojevi. Nismo lutke na napuhavanje. Zato nas se i voli. Zato se i volimo. Jer smo ponekad najglamuroznije i voluminoznih frizura i namontiranih trepavica i savršeno postojane šminke i prehrane chia sjemenkama u grčkom jogurtu s Matcha čajem, a nekad samo preumorne, izvaljene na kauču, trebamo 2 različite kutije sladoleda, svoje sestre i/ili nekog svog dok nas 'šljusaju' emocije, dok smo sposobne presvuci se samo u stvari 'za po kući'. I to je okej. Jedan dan to, jedan dan neka opravica malih dimenzija. Sigurno nećemo izgoriti trčeći za suludim idealima, ali mogli bi potpaliti neku vatricu kraj kamina. I tako stiže ovo predbožićno razdoblje", napisala je uz video u kojem je zablistala u crvenom izdanju. 

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Inače, Hedviga se ljetos osvrnula na svoje zdravlje za RTL.hr. Otkrila nam je tada kako funkcionira njezina nova terapija i kako se osjeća.

"Loše. Najiskrenije, odgovor je jako loše. Prvotni plan je bio da mi novu terapiju uvedemo do 23. kolovoza. Postoje teme o kojima mi je lakše pričati i one o kojima mi je dosta teže. Nemam problema govoriti o svom stanju - epilepsiji. Kad pokušamo uvesti novu terapiju da bi mi bilo bolje, ne ide na bolje. Osjećam kako mi je teže, kako mi se grlo steže", ispričala je Hedviga.

Hedviga Tandara
Hedviga Tandara FOTO: Privatni album

Objasnila je da se morala suočiti s dosta težom terapijom koja nije preporučljiva za žene u reproduktivnoj dobi. "Morala sam se suočiti s time ako koristim tu novu terapiju da ću se stvarno morati pozdraviti s tom idejom da ću imati djecu, da to poglavlje zatvaram u potpunosti kao opciju koliko god sam godinama govorila da to ne dolazi u obzir za mene. Ovo je baš točka na i. Moram birati hoću li napraviti nešto za svoje zdravlje ili hoću li jednog dana biti u mogućnosti roditi donekle zdravo dijete. Nažalost, morala sam donijeti tu odluku. Bilo bi mi lakše odlučiti se između lijekova i operacije nego ovoga. Na neki način spašavam sebe", rekla nam je emotivna Hedviga.

'Brak na prvu' gledajte na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'LJUBAV JE NA SELU':