Brak na prvu

Petra Meštrić za RTL.hr o svojoj transformaciji i novoj ljubavi: 'Ne podnosim restrikcije'

Petra je otkrila kako izgledaju njezini treninzi sa Stefanom i kakvu prehranu prakticira, a otkrila je i da je u vezi

RTL.hr
25.05.2024 10:00

Kandidatkinja treće sezone 'Braka na prvu' Petra Meštrić prije nekoliko mjeseci je počela trenirati sa Stefanom Modrićem s kojim se sprijateljila u sociološkom eksperimentu, a mnogi njezini pratitelji primijetili su njezinu transformaciju. Komentirali su da blista, izgleda fantastično i da je smršavjela. 

Petra je za RTL.hr progovorila o svojoj transformaciji i prehrani te je otkrila je li u vezi i kako napreduje njezin doktorski studij koji je upisala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, smjer nutricionizam. 

Kolika je razlika od tvoje početne težine i sadašnje?

Za vrijeme snimanja 'Braka na prvu' imala sam najviše kilograma u životu, a to je bilo 74. Krenula sam na dijetu i lagano vježbati, već sam pred kraj snimanja "pala" na 72. U tih dvije godine (do sada) smršavjela sam oko 15 kg i sad imam 58 kilograma. 

Petra Meštrić
Petra Meštrić FOTO: Privatni album

Kakvu prehranu prakticiraš?

Ja sam osoba koja ne podnosi restrikcije. Volim dobro jesti više od ičega. Kad sam u restoranima, jedem doslovno sve što mi se u tom trenutku jede, ali u manjim količinama od onoga što bih nekad pojela. Kad ne jedem u restoranima, doma spremam isključivo meso na papiru za pečenje iz pećnice uz neku salatu (zelenu, kupus, ciklu...). Kuham i takozvane "juhe", to jest povrće na vodi sa začinima. Obrok mi zna biti i tuna s posnim sirom i tako jednostavniji recepti bazirani na izvoru proteina uz povrće.

Petra Meštrić
Petra Meštrić FOTO: Privatni album

Kako izgledaju tvoji treninzi sa Stefanom?

Iskreno, treninzi su jako naporni, Stefan me ne štedi, ali tako se i postižu najbolji rezultati. On osmisli svaki trening unaprijed, a ja pojma nemam što me čeka. Dala sam potpuno povjerenje u njegove ruke jer je ipak on školovan po tom pitanju.

Možemo vidjeti onaj zabavni dio na društvenim mrežama, a kako su koncipirane vježbe?

Za šire mase snimamo zabavne videe, a u ovom ozbiljnom dijelu ipak smo ozbiljni. Meni je ovo snimanje jako zabavno, obožavam to i to mi je neka "nagrada" ako dobro odradim treninge. Možda ćemo s vremenom početi i snimati ovaj ozbiljni dio ako bude interesa od strane publike. Sam plan vježbi vodi Stefan, svaku vježbu mi pokaže i pomno prati kako ih odrađujem.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Jesi li zadovoljna svojom transformacijom?

Jako sam zadovoljna, a čujem i pozitivne reakcije od strane drugih ljudi.

Nedavno si proslavila rođendan i dobila iznenađenje od posebne osobe. Možeš li nam natuknuti o kome se radi?

I ja imam šture informacije u vezi toga, ali mogu reći da me ta osoba zaista poznaje u dušu. Ovo je jedini poklon koji bi me razveselio najviše na svijetu.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Jesi li u vezi i zaljubljena?

I jedno i drugo, ali za sada ne bih govorila ništa o tome.

Je li i to razlog što toliko blistaš i zračiš srećom?

Nije, razlog je karijera, posao. To je ono što me "drži" i ispunjava u životu. Billboard za rođendan bio je prekrasno iznenađenje, epizoda "Braka na prvu" prikazivala se na tv-u na moj rođendan. Pacijenti su mi pjevali na poslu "sretan rođendan" jer su vidjeli u medijima. Ljudi me prepoznaju na ulici, planiram nove projekte. Kako bi rekla poznata pjesma 'Malo mi za sriću triba'.

Petra Meštrić
Petra Meštrić FOTO: Privatni album

Kako napreduje tvoj doktorski studij? Ide li sve po planu?

Odslušala sam dio predmeta s prve godine, pišem seminarske radove. Za sada je sve u redu, ali je dosta teško.

Bivši kandidati, Petra i Dario, Brak na prvu
Bivši kandidati, Petra i Dario, Brak na prvu FOTO: RTL

Gostovala si i nedavno s Darijem u 'Braku na prvu'. Kakvi su tvoji dojmovi o Klari i Lovri?

Jesam, jako mi je drago i velika čast što su nas pozvali. Tog dana sam upoznala Lovru i Klaru koji su oboje jako dobri mladi ljudi. Za Klaru se ispostavilo da je moja susjeda, živi u zgradi do moje, a to prije snimanja nisam znala. Sad mi je drago da ponekad mogu s njom popiti kavu u kvartu.

Što se tiče njih dvoje, analizu sam dala još na snimanju i ostajem pri tome. Što se tiče ostalih parova, primjetila sam da su većina kandidata jake ličnosti i tu često dolazi do sukoba zbog različitih karaktera. Ipak, nadam se da im je sad za vrijeme emitiranja, a i nakon da će im mnoge stvari biti jasnije i da će nešto pozitivno naučiti iz ovog iskustva.

Za neke kandidate se zaista nadam da su ostali zajedno, a neki mi imaju i predispozicije za kvalitetno prijateljstvo. Definitivno bih im svima poručila da maksimalno uživaju u ovim trenucima.

Sociološki eksperiment 'Brak na prvu' gledajte na RTL-u ponedjeljkom i utorkom u 21:15, a nove epizode možete i pogledati na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'BRAKA NA PRVU':