Brak na prvu

Renata za RTL.hr o Lovrinim izjavama, Josipovom trudu i svađi s Tinom: 'Nikad neću braniti pogrešne stavove'

Renata je za RTL.hr sumirala dosadašnje iskustvo u sociološkom eksperimentu 'Brak na prvu'

RTL.hr
21.02.2024 14:38

Renata je u sociološkom eksperimentu 'Brak na prvu' spojena s Josipom, a zasad kod njih sve teče glatko. Ona je više s njime na prijateljskoj bazi dok on ipak pokazuje više osjećaja. Uz to, Renata iz showa poznaje Klaru pa je i njoj velika potpora u svemu. Klarin suprug Lovre pak smatra da im je samo uteg jer je ona promijenila mišljenje o njemu zbog Renate. O tome svemu smo pitali kandidatinju nove sezone 'Braka na prvu'. 

Renata i Josip, Brak na prvu
Renata i Josip, Brak na prvu FOTO: RTL

Kako biste ocijenili medeni mjesec s Josipom?

Usred medenog mjeseca imala sam i gažu tako da sam radila i dosta vremena izgubila pa nisam stigla malo više doživjeti Bohinj, prirodu i cijelu priču iako mi je ostao lijep dojam. Nisam se nadala da će me Josip snimati dok spavam, to me zasmetalo, no u redu, ako mu je to zabavno, neka se razveselio. Što se tiče Josipa, od samog smo početka u prijateljskim odnosima. Od prvog dana, odnosno, još nakon svadbe, rekla sam mu da odmah vidim i osjetim jesam li kliknula s nekim kako bi 'trebalo' i kako bih znala hoće li se između mene i te osobe dogoditi išta više od prijateljstva. U redu, trebalo je vremena da se upoznamo, ali bila sam iskrena prema njemu, tako da me jako razočaralo to što je izjavio da ljude koji govore za sebe (mislio je na mene) da su iskreni, treba uzeti s mjerom opreza. Stvarno jako niska i loša reakcija od njega i ne razumijem što je želio postići time te zašto i kako je moguće da nije uspio shvatiti ono što sam mu rekla jer sam bila izričito konkretna i doslovna. Smatram kako se osoba u tim godinama ne bi trebala pokušavati tako igrati nečijom slikom, pogotovo u javnosti, a bez ikakvog razloga. Pretpostavljam kako je to čisti ego progovorio. 

Slažete li se s ostalim kandidatima - da je Josip u ovoj fazi jako zagrijan za vas?

Slažem se i to se vidjelo; kako ja, tako i svi ostali. Imali smo dobar prijateljski odnos, no jednostavno smo previše različiti karakteri i te su razlike, naravno, utjecale i na taj odnos. Od samog sam mu početka rekla kako se osjećam i kako vidim naš odnos, a to je prijateljska baza, pa ne vidim uopće konkretan razlog njegova silnog truda. 

Josip, Brak na prvu
Josip, Brak na prvu FOTO: RTL

Jeste li zamjerili Ani izjavu kako nije očekivala da ćete stati na Alenovu stranu? 

Apsolutno me to ne iznenađuje jer je, kao žena od žene, vjerojatno očekivala zaštitu. Nisam joj željela pružiti podršku jer ne želim lažno štititi nekoga ako ne mislim da je to ispravno. Ponavljam, žao mi je što je djevojka cijelu situaciju previše intenzivno doživjela i nisam ja netko da sudim koliko je jak taj intenzitet. Nikome na svijetu ne bi bilo drago i ne bi se osjećao ugodno da su dobili jednaku reakciju poput nje od svog partnera, odnosno, da vam netko tko vam se svidio na prvu kaže da niste njegov tip, ali stvar je u tome da sam osoba koja voli otvorene karte i da su svi ljudi takvi, svijet bi bio ljepše mjesto i život bi bio uvelike jednostavniji. Nismo svi svačiji tip, što je sasvim prirodno i normalno. I dalje ne razumijem cijelu problematiku, zašto se to proteže unedogled i zašto se toliko dramatizira oko te činjenice. Smatram da je važno raditi na sebi, svom samopouzdanju i prihvaćanju svijeta oko sebe. Ako voliš, cijeniš sebe i svjestan si svoje vrijednosti, nećeš dopustiti da te određuju tuda mišljenja i odluke. Tu je potrebno dosta rada na sebi, a on traje sve dok dišemo.

Smatrate li da su vas drugi pogrešno procijenili zbog vašeg komentara o odnosu Ane i Alena?

Dio je bio suzdržan, manjina koja se izjasnila bila je u istoj skupini kao i ja, a konkretno smatram da me Tina pogrešno procijenila u globalu. Odnosno, procijenila je onako kako želi u datom trenutku, i to je njezino pravo. Svatko ima svoje viđenje određene situacije i pravo na to, no ne prihvaćam niti cijenim tuđa nametanja i filozofiranja. Možemo se složiti da se ne slažemo i poštovati se. I nikad neću braniti pogrešne postavke i stavove koji konkretno za mene u životu ne vrijede. Kome se ne sviđa, neka me jednostavno zaobiđe. 

Klara i Renata, Brak na prvu
Klara i Renata, Brak na prvu FOTO: RTL

Je li Lovre u pravu - da ste treća osoba u njihovu braku?

Lovre se više puta našalio da sam ja treća osoba u njegovu braku s obzirom na to da smo se Klara, on i ja dosta družili i sve sam to shvaćala samo šaljivo i pozitivno. No sada sam prilikom prikazivanja emisije vidjela kako on smatra da se ja miješam u njihov brak i da njemu situacija ne polazi za rukom otkako smo se Klara i ja spojile. Malo je reći da je to mišljenje netočno, nezdravo, osuđujuće prema meni. Kakva bih ja bila osoba da u bilo kojoj situaciji nagovaram nekoga na zlo i loše, huškala ili se igrala tuđim odnosima? Što imam od toga? Ne radi drugima ono što ne želiš da se dogodi tebi. Zbog čega bih ja trebala biti kriva jer njemu ne ide u odnosu s njegovom partnericom onako kako je zamislio? Našla sam se u neobranom grožđu - kao, ona se druži s njom najviše i sto posto loše priča za mene i Klara me više ne doživljava. Kao prvo, ne poznajem dečka dovoljno u tom trenutku, a i na osnovu čega je zaključio da lose pričam o njemu? I zar sam stvarno toliko moćna da djevojku kojoj se sviđa mogu odvojiti od njega? Svi smo punoljetni i sposobni samostalno donositi odluke u životu i za njih smo odgovorni. Ne mogu vidjeti svoj konkretan utjecaj ni važnost u ovoj situaciji. 

Sociološki eksperiment 'Brak na prvu' gledajte na RTL-u ponedjeljkom i utorkom u 21:15, a nove epizode možete i pogledati na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!