Dosje Jarak

EKSKLUZIVNO Prvu epizodu true crime serijala 'Dosje Jarak' pogledajte odmah na platformi Voyo!

U prvoj epizodi dokumentarnog serijala 'Dosje Jarak' tematizira se brutalno ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Epizodu pogledajte ekskluzivno na platformi Voyo

RTL.hr
01.11.2023 08:00

"Duboko sam uvjeren da je ovo što donosimo jedna forma koja će zaintrigirati ljude. Dobro je da se rade te priče jer su neke od njih uistinu nepovratno promijenile Hrvatsku. Bit će onih koji će se znojiti kada ovo budu gledali jer postoje ljude koji bez imalo straha i otvoreno pred javnosti govore - ja mislim da je kriv taj i taj ili ja mislim da je taj i taj mogao napraviti više. Dobro je da se priča o zločinima koji imaju oblak sumnje ili upitnik iznad sebe", rekao je Andrija Jarak u intervjuu za RTL.hr. 

Znamo tko je ubio vlasnika i urednika Nacionala Ivu Pukanića, ali ne znamo tko je naručio to ubojstvo. Tragovi slučaju sežu izvan granica Hrvatske, a upravo ih Andrija Jarak sa svojim timom istražuje u novom RTL-ovom dokumentarnom serijalu 'Dosje Jarak'. Prvu epizodu eksluzivno pogledajte na platformi Voyo. 

Ovaj vrhunski televizijski proizvod pred gledatelja donosi nešto drugačije. True crime žanr popularan je diljem svijeta, a Jarak se uhvatio u koštac s time da takav serijal donese i regionalnoj publici. U prvoj epizodi bavi se atentatom na Ivu Pukanića koji se u centru Zagreba dogodio te turbulentne 2008. godine. Šokirana cjelokupna javnost nije mogla vjerovati da će se takvo nešto dogoditi u neposrednoj blizini desetine tisuća građana. Osim Ive Pukanića, stradao je i Niko Franjić, njegov prijatelj i bliski suradnik. Andrija Jarak je u to vrijeme bio novinar koji je pratio slučaj, izvještavao je uživo i pratio svaki detalj. Danas, 15 godina kasnije, donosi ekskluzivne detalje i ispovijesti oko slučaja za koji kaže da ne smije biti zaboravljen. 

"Specifičnost tog serijala je da sam ja, zajedno s mojim kolegama, a to je Dario Todorović, koautor, scenarist i redatelj i Marijana Čikić koja je istraživačka novinarka i producentica, bio neposredni akter tih događaja s novinarske strane i izvještavao sam uživo, s lica mjesta, o svim tim tragedijama koje ćemo mi objaviti. To je u neku ruku prednost jer ne moram kontaktirati Google. Često se dogodi u dokumentarnim serijalima da se autor osloni na priče svjedoke koje su dobrodošle, ali pitanje je jesu li one stoposto točne. Rekao bih da je najveća prednost u ovom serijalu gdje ja, zajedno s kolegama, pričam priču o nečemu gdje sam bio, dan, dva-tri, sedam... Uistinu donosim detalje iz prve ruke. Mislim da je to kombinacija koja će zaintrigirati gledatelje, sudeći po reakcijama dok smo snimali serijal te mailovima, pozivima i upitima... Mislim da u Hrvatskoj postoji jako veliki broj ljudi koje zanima ovo što mi radimo", rekao je Jarak.

Prvu epizodu dokumentarnog serijala 'Dosje Jarak' pogledajte ekskluzivno odmah na platformi Voyo!