Dosje Jarak

Jelena Perčin o vezi pokojne Ivane Hodak i Ljube Pavasovića Viskovića: 'Bila je to velika i prava ljubav'

Pokojna Ivana Hodak i poznati odvjetnik Ljubo Pavasović Visković bili su u vezi. Kako je rekla njezina najbolja prijateljica Jelena Perčin, bila je to prava ljubav

RTL.hr
16.12.2023 17:00

Ivana Hodak, jedinica, mezimica, ljubimica poznatog odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas-Hodak rodila se 7. veljače 1982. godine. Imala je samo 26 godina kada je brutalno upucana na kućnom pragu 6. listopada 2008. godine. Izdahnula je na majčinim rukama nekoliko trenutaka prije dolaska hitne pomoći. Njezino hladno smaknuće šokiralo je javnost.

Upravo to svirepo ubojstvo mlade odvjetničke vježbenice tema je treće epizode dokumentarnog serijala 'Dosje Jarak' kojeg gledatelji mogu pogledati na platformi Voyo. Televizijska repriza je u nedjelju u 18.00 sati.

U dokumentarnom serijalu progovovara se o brutalnom ubojstvu, ali i Ivaninom privatnom životu o čemu ponajviše govori njezina najbolja prijateljica Jelena Perčin. 

U trenutku kada je ubijena, bila je u vezi s poznatim domaćim odvjetnikom Ljubom Pavasovićem Viskovićem, koji je na njezin sprovod došao shrvan, a tada je u javnosti govorio o svojoj srodnoj duši. 

Ivana i Jelena, Dosje Jarak
Ivana i Jelena, Dosje Jarak FOTO: RTL

"Ivana je bila ljubav mog života i ja sam to bio njoj, bio sam čovjek za kojeg se htjela udati, najsretniji čovjek na svijetu, a onda mi se život u trenutku raspao", rekao je za Gloriju poznati domaći odvjetnik nakon njezina ubojstva. 

Nakon što je diplomirao pravo u Splitu, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković preselio se u Zagreb i zaposlio kao vježbenik u odvjetničkom uredu Ante Nobila. 1996. godine otvario je vlastiti odvjetnički ured, a godinama ga prati glas mafijaškog odvjetnika". Javnost je upoznala i njegovu mekšu stranu nakon ubojstva Ivane Hodak, a s njom se upoznao preko njezina oca, također odvjetnika Zvonimira Hodaka. Bili su kratko u vezi, ali s velikim planovima za budućnost. U trenutku ubojstva Ivana je bila trudna, o čemu se povjerila svojoj najboljoj prijateljici Jeleni Perčin. 

"Sjećam se trenutka kada me nazvala da se zaljubila. To je bilo na Bolu. Znam da je bilo užasno važno kad ću ja doći u Zagreb iz Dubrovnika jer sam morala odmah ići na upoznavanje Ljuba. To je bilo užasno važno i jako je imala potrebu to podijeliti. Ljubav Ivane i Ljuba Pavasovića Viskovića je zaista bila velika i prava ljubav i žao mi je što je kratko trajala", rekla je Jelena u dokumentarnom serijalu 'Dosje Jarak'.

Epizodu ne propustite pogledati u nedjelju u 18 sati na RTL-u ili odmah na platofrmi Voyo