Hell's Kitchen Hrvatska

Anel napustio 'Hell's Kitchen': 'Izaći ću van dignute glave i čistog obraza'

Tom Gretić je odlučio da Anel odlazi kući nakon njegovog dvoboja s Vehidom

RTL.hr
13.06.2024 23:05

Vehid je završio u dvoboju s Anelom koji je ranije nominiran, a dobili su zadatak replicirati jelo Toma Gretića. "Nema odustajanja. Ja sam se uvijek u životu borio i bio sam borac i bit ću i danas borac", rekao je Anel. 

Anel, Hell's Kitchen Hrvatska
Anel, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Gretić je otkrio Anelu i Vehidu da će pripremati tajlandski žuti curry od kozica s kokosovim mlijekom. "To je jelo koje je prebogato okusima i izgleda dosta naivno, kao i vi na početku, a onda kad lupi ljutinom, onda ispada kakvi ste bili danas", rekao je glavni chef. 

Vehid, Hell's Kitchen Hrvatska
Vehid, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Vehid je priznao da nije netko tko inače isprobava azijsku kuhinju. "Više sam usmjeren na moderniju kuhinju, Mediteran, nešto što je nama dostupno na našem podneblju", komentirao je Vehid. 

Anel je rekao da ga uopće nije strah. "Radim i uživam", istaknuo je sa osmijehom. Razveselilo je što može koristiti čili koji voli jesti. Vehid je komentirao da on i Anel imaju jednaku razinu koncentracije. 

Nakon što su pripremili jela, Anel i Vehid su ih kušali i komentirali. Anel je rekao da je stavio previše korijandera. "Da sam stavio malčice manje korijandera i čilija, bilo bi top", istaknuo je. 

Anel i Vehid, Hell's Kitchen Hrvatska
Anel i Vehid, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Anel i Vehid probali su i jela jedan od drugog. Vehid je rekao da je Anelov curry dosta ljući od njegovog. "Izgubi se aromatika", istaknuo je Tom Gretić. Anel je rekao da se njemu sviđa Vehidov curry. "Malo manje je začina i svega. Lijep mi je za pojesti", komentirao je. Vehid je priznao da gaji nadu da je njegovo jelo malo bolje od Anelovog. Anel je rekao da je Vehidov curry vizualno bliže Gretićevom, a da je njegov ljući. "Ja se ne bih mogao odlučiti, iskreno", komentirao je.  

Gretić je odveo Vehida i Anela pred ostale kandidate gdje će objaviti odluku tko odlazi kući. Rekao je Vehidu da je njegovo jelo bilo sličnije juhi nego curryju i istaknuo da treba biti jači intenzitet začina. "Trebao sam duže ostaviti to da se reducira", komentirao je Vehid. 

Gretić je rekao Anelu da jelo ne može biti samo ljuto nego mora biti i ukusno te je dodao da je njegov curry prereduciran. "Da ne duljimo nakon ovog teškog dana, sigurno vam je bio težak. Zaslužujete nekakvu mirnu završnicu", istaknuo je. Rekao je Anelu da može skinuti pregaču. 

Anel i Vehid, Hell's Kitchen Hrvatska
Anel i Vehid, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

"Hvala ti na svemu što si pokazao u ovom showu. Počeo si ovdje kao jedan veliki, dobri duh koji je donio dosta veselja i muzike i gitare, a onda je sve to postalo malo ozbiljnije. Pokazalo se da i ti imaš vatre u sebi i da znaš uzvratiti i da ti okršaji nisu strani što je sve dio kuhinje, pogotovo paklene kuhinje", rekao je Gretić Anelu.

"Puno je emocija unutra, puno je ljubavi, puno tvrdoglavih ljudi kao što sam ja pa se ti trebaš uklopiti u to. Nije to samo tako lako. Pokušao sam i nastojao biti ja. Takav sam uvijek u životu. Uvijek ću gristi kao lav da izborim kako treba biti", komentirao je Anel. 

Anel, Hell's Kitchen Hrvatska
Anel, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Gretić je rekao da mu je žao što Anel odlazi. "Chefe, hvala i vama što sam od vas mogao puno naučiti. U sljedećim kuharskim izazovima, koji me čekaju, sigurno ću se vas sjetiti. Hvala puno", rekao je Anel. 

Pozdravio je i kolege. Viktor je komentirao da Anel zasluženo odlazi. "Tebi, prijatelju želim sve najbolje i ako ne pobijediš, idem u Bosnu i onda će biti burek sa sirom. To ću ga ja napraviti", rekao je Anel Vehidu kojeg je zagrlio. 

Anel, Hell's Kitchen Hrvatska
Anel, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Istaknuo je da je zadovoljan postignutim. "Ispunio sam svoj cilj kad sam već došao do top 5. Mislim da ću izaći van dignute glave i čistog obraza i to mi je najbitnije", zaključio je Anel. 

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':