Hell's Kitchen Hrvatska

Damir iz 'Hell's Kitchena' o izlasku iz showa i odnosu s kandidatima

Damir Glasnović za RTL.hr govorio je o izlasku iz showa 'Hell's Kitchen', kandidatima i chefu Tomu Gretiću

RTL.hr
20.02.2024 16:03

Damir Glasnović prošli je tjedan napustio 'Hell's Kitchen Hrvatska', a prije još jedne napete večere chef Gretić obavijestio je kandidate kako više nije član njegova tima.

O izlasku iz showa, crvenom timu, chefu, autoritetu i budućim planovima, Damir je govorio samo za RTL.hr.

1. Što bi rekao gledateljima koji se pitaju gdje si ''nestao''?

Pravila se moraju poštovati.

2. Kako gledaš na iskustvo sudjelovanja u showu?

Iskustvo je neopisivo! Upoznao sam divne ljude iz mog tima i to ću pamtiti cijeli život.

3. Kakvi su bili crveni? Cijelo vrijeme si isticao tu važnost tima i timskog rada...

Svako naše kuhanje za chefa Gretića je bila jedna utakmica, jedno finale, posebno za mene. Bio sam jako zadovoljan, ekipa je super. Stekao sam nekoliko doživotnih prijatelja. Ponavljam, jedno fenomenalno iskustvo.

4. S kim si se najviše zbližio od kandidata? Hoćeš li s njima ostati u kontaktu kad snimanje završi?

Pa generalno svi iz mog crvenog tima, tu su Dominik, Roko Ć., Roko K., Chiara, Sara, ma ne mogu nikog izdvojiti, povezao sam se s cijelim timom. Kad završi cijela priča, jedva čekam da se ponovno vidimo, da popijemo kavu, možda izdogovaramo neke poslove, da, jedva čekam.

5. Vidio si kako tko kuha, a sada si i na malim ekranima imao prilike vidjeti kako sve izgleda... Tko ti je favorit?

Stvarno je konkurencija od početka bila jaka, ima dosta vrhunskih kuhara, ali ja bih nekako dao prednost Dominiku, on se najbolje snalazi, ima dosta iskustva te razmišlja na kreativan i moderan način.

Damir Glasnović, Hell's Kitchen Hrvatska
Damir Glasnović, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

6. Činilo se da ti je bilo jako važno mišljenje chefa Gretića... Kako si reagirao na njegove kritike, kako na pohvale?

Kritika ti može često poremetiti fokus, ali uvijek gledaš da iz nje izvučeš najbolje i ideš dalje. Njegove kritike imaju težinu, s druge strane, lijepo je kad te pohvali. Uvijek se gleda da se nešto izvuče iz toga.

7. Najbolji savjet koji ti je dao chef Gretić?

Chef Gretić je uvijek bio susretljiv što se tiče pomoći, uvijek bi dao korisne savjete, svaki put kad bi me savjetovao, uvijek bi to na kraju ispalo kako treba. Tako da, ne mogu izdvojiti ništa posebno.

8. Što bi promijenio da sad opet ulaziš u show?

Promijenio bih sigurno nekoliko stvari. Puno bih hrabrije išao, puno bi bolje to izgledalo što se tiče samog kuhanja, puno preciznije... Sad kad već imam to neko iskustvo, definitivno bih promijenio nekoliko stvari. 

9. Daljnji planovi u karijeri i životu?

Plan je držati se fine dininga, tu se oformiti te, ako bude sve kako treba, ići stažirati u restorane s Michelinovom zvjezdicom, ozbiljnije, to mi je neki plan zasad za ovu godinu.

A kako će se crveni tim snaći u novom izazovu koje je za njih pripremio chef Gretić, gledatelji će vidjeti u srijedu od 21.15 sati na RTL-u u showu 'Hell's Kitchen Hrvatska'. Nova epizoda dostupna je i 24 sata ranije na platformi Voyo.