Hell's Kitchen Hrvatska

Gretić održao lekciju plavom timu o odabiru tanjura: 'Uvijek iste ljude mičete sa strane'

Tom Gretić odlučio je probati jela kandidata čije je tanjure plavi tim izdvojio sa strane

RTL.hr
21.02.2024 22:25

Toma Gretića zanimalo je kako je plavi tim birao kandidate čija će se jela kušati i jesu li probali jela koja su ostavili iza pulta. "Kasnije jesmo", rekla je Lucija.

Tom Gretić, Hell's Kitchen Hrvatska
Tom Gretić, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

"Kasnije to ne znači ništa", istaknuo je Gretić. Pitao je da li im je bio glavni faktor izgled jela, a Lucija je potvrdila i rekla da im je to bilo važno. "To ne znači da može doći jelo bez trunke soli, ni špinat umak ni riba", istaknuo je Gretić. Potom je pozvao Marka da donese svoje jelo. 

Marko, Hell's Kitchen Hrvatska
Marko, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

"Mislim u sebi da je moj tanjur potpuni debakl i zato me pozvao k curama da pokaže kako se jedan tanjur trebao servirati", otkrio je Marko svoja očekivanja. Gretić je pitao Marka zašto je tim odabrao da se njegovo jelo ne kuša. "Špinat jednostavno ne izgleda lijepo na tanjuru", odgovorio je on. 

Gretić je komentirao da Lucija ne zna kakvo je Markovo jelo osim prezentacijski i saznao je da je Marku ostalo još namirnica od kuhanja te da su ostali mogli probati kakav okus imaju. Rekao mu je da ima isti problem s lećom kao i Lucija, odnosno kao i svi jer su je zajedno pripremali, ali da ju je on začinio. "I špinat ti je začinjen", rekao je Gretić. Pohvalio je i grdobinu. 

"Plavi tim, da ste poslali ovo jelo, dobili biste bod. Ovako crveni bod", istaknuo je Gretić i dodijelio bod Sari. 

Nakon toga su donijeli svoja jela Domagoj iz crvenog tima i Chiara iz crvenog tima. Gretić je htio kušati preostala dva jela koja mu plavi tim nije želio servirati - od Tomislava i Josipa. 

Prvo je isprobao Tomislavovo jelo, a on mu je otkrio da su problem na tanjuru špinat i leća. "Već je ovo puno bolje", rekao je Gretić.

Josip je priznao da mu je adrenalin proradio prije nego što je Gretić kušao njegovo jelo. "Nisam znao što očekivati. Nisam znao što će napraviti s mojim tanjurom", komentirao je Josip. 

Hell's Kitchen Hrvatska
Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Gretić je kušao Josipovo jelo, a potom pitao još jednom kojim sistemom je plavi tim birao jela. "Odlučile su te dvije minute i timski nekako", odgovorio je Domagoj. "To nije odgovor. Tko je odlučio?", rekao je Gretić. 

"Zajedno", odgovorio je Domagoj. Gretić je pitao Tomislava i Josipa jesu li oni isto odlučili, a oni su priznali da nisu. 

"Ovi su okusi definirani više nego išta na tvom tanjuru. Em ti je riba prekuhana", rekao je Gretić Domagoju. 

"Imam osjećaj da vi u ovim izazovima uvijek iste ljude mičete sa strane što nije fer", zaključio je. Zbog ovakvih odluka plavi tim je na kraju izgubio. 

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':