Hell's Kitchen Hrvatska

Hoće li Lucijine palačinke biti najbolje? Pripremala tri vrste pa poručila: 'Malo ću kasniti'

Kandidatkinja 'Hell's Kitchena' Lucija pripremila je tri vrste američkih palačinki. U nastavku pogledajte drugu epizodu serijala 'Palačinkoff' te saznajte kako se Lucija snašla pred žirijem, Maurom, Milenom i Domagojem koji će ocijeniti čije su palačinke najbolje

RTL.hr
03.04.2024 10:00

Nakon što je Chiara probila led u prvoj epizodi serijala Palačinkoff', za pripremu omiljenih palačinki došla je na red Lucija Turčinov, kandidatkinja plavog tima 'Hells Kitchena'

Lucija se odlučila za čak tri vrste omiljenih američkih palačinki. Prve palačinke zamislila je s datuljama, pekan orasima, mekim sirom i malo maslaca. Druge je nazvala top palačinkama koje se sastoje od sira, kulena i maslaca sa začinskim biljem dok su treće nešto lakše i slađe, a sadrže banane, čokoladu i jagode. 

Svoju verziju palačinki Lucija je započela s pripremom smjese za koju je koristila jaja, malo šećera, maslac sobne temperature. "Moram reći da se jako veselim današnjem kuhanju, pogotovo radi žirija. To su sve jedni jako dobri kuhari, velike ličnosti. Želim jednog dana kuhati kao ti ljudi", rekla je Lucija miješajući pjenjačom svoju smjesu za palačinke. "Je'l ona radi holandez ili?", našalio se Domagoj. "Ne radim holandez, maslac nije dovoljno sobne temperature", odgovorila je Lucija žiriju i ponovno ih podsjetila kako ih iznimno cijeni i poštuje. 

Zatim je dodala malo soli, mlijeka, mineralne vode i brašna. "To sve odjedanput pomiješamo jer ćemo trošiti vrijeme na nepotrebne korake", komentirala je Lucija, dok su se članovi žirija čudili njezinoj (ne)urednosti u kuhinji. 

Lucija Turčinov, Palačinkoff
Lucija Turčinov, Palačinkoff FOTO: RTL

Dodavajući istučene bjelanjke u smjesu, Lucija je komentirala: "Inače dodajete malo po malo, ali kad ste u strci s vremenom sve može". 

Žiri, Palačinkoff
Žiri, Palačinkoff FOTO: RTL

Žiri se malo zabrinuo kako Lucija možda neće uspjeti sve pripremiti na vrijeme, jer nije odmah stavila tavu da se zagrije. Mauro je krenuo u inspekciju po kuhinji. 

"Dobro da bude bilo kakav okus, ali dobro je", rekla je Lucija kad je krenula peći palačinke. "Bojite li se da bi ovaj kandidat mogao biti bolji od vas?", pitala je žiri. "Ne", odgovorio je Mauro. Žiri je cijelo vrijeme govorio Luciji koliko ima vremena do kraja. "Ovo su medium", komentirala je za svoje palačinke. 

"Malo ću kasniti", obavijestila je Lucija žiri kada su joj rekli da ima još 30 sekundi. Krenuli su ponovno odbrojavati. 

Lucija Turčinov, Palačinkoff
Lucija Turčinov, Palačinkoff FOTO: RTL

Kako su se odvijale Lucijine daljnje pripreme tri različite vrste američkih palačinki te kako ih je žiri ocijenio, pogledajte u videu. 

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':