Hell's Kitchen Hrvatska

Ima 22 godine, ali i Michelinovu preporuku! Dominik Kovačićek spreman je za izazove 'Hell's Kitchena'

Novi RTL-ov show 'Hell's Kitchen Hrvatska' na rasporedu je već iduće srijede od 21.15 sati na RTL-u, a među natjecateljima je i mladi Zagrepčanin.

RTL.hr
23.01.2024 15:38

Dominik Kovačićek ima samo 22 godine i jedan je od najmlađih kandidata showa 'Hell's Kitchen Hrvatska'. 

Ljubav prema kulinarstvu krenula je od tinejdžerske dobi, u početku ga je kuhati učila mama koja mu je pokazivala kako se pripremaju obiteljski specijaliteti, a zatim se odlučio i na upisivanje srednje kuharske škole. Iza Dominika je petogodišnji staž u prestižnom zagrebačkom restoranu, a ondje je prošao sve – počeo je kao praktikant, a došao na kraju do pozicije chefa kuhinje!

Dominik Kovačićek, Hell's Kitchen Hrvatska
Dominik Kovačićek, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Kreativnost, stalna povezanost s ljudima, dinamičnost i užurbana energija stvari su koje najviše voli u svojoj profesiji.

Ovaj talentirani mladić za sebe kaže da je jako željan znanja i marljiv, karizmatičan, strpljiv i timski igrač.

''U kuhinji najviše cijenim samopouzdanost i kreativnost, a ne volim lijenost i flegmatičnost'', ističe ovaj mladić iza kojeg su već zapažena kulinarska postignuća.

Naime, u 2023. godini prestižni Michelin među svoje je restoranske preporuke uvrstio novih devet hrvatskih restorana, a među njima i restoran u kojem je radio Dominik.

''To je postignuće na koje sam najviše ponosan'', ističe natjecatelj koji je već imao prilike surađivati i s brojnim poznatim hrvatskim kulinarskim imenima, poput Davida Skoke.

Dominik Kovačićek, Hell's Kitchen Hrvatska
Dominik Kovačićek, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Svojim najvećim kulinarskim umijećem Dominik smatra stvaranje jela od početka, obradu ribe i mesa te poštovanje prema namirnicama, a što se kulinarskih stilova tiče, ističe kako mu najbolje leži fine dining i obrada sirovih namirnica.

U showu 'Hell's Kitchen Hrvatska' Dominik želi pokazati sve što zna i napraviti promjenu u svom životu, ističe da je jako kompetitivna osoba, a što smatra da su njegove najveće prednosti?

''Strpljivost, marljiv rad, posvećenost ne samo prema okusu nego i izgledu jela. Dobro podnosim kritiku, dapače, volim kada od boljih chefova dobijem kritiku jer želim svakodnevno biti bolji'', dodaje.

Odlike dobrog chefa po njemu su sposobnost da donosi teške odluke, da je spreman za suradnju i kompromis i donosi kreativne ideje.

Kulinarski uzor ovom je mladiću američki chef Grant Achatz, čiji mu je rad, kako kaže, promijenio način na koji gleda cjelokupnu gastronomiju.

''Za pet godina vidim se u nekom skandinavskom restoranu s Michelinovim zvjezdicama'', kaže ovaj talentirani kuhar.

Kako će se ovaj mladić snaći u dinamičnom svijetu 'Hell's Kitchena' i izazovima chefa Gretića? Sve će otkriti novi show koji od iduće srijede u 21.15 sati kreće na RTL-u, a dan ranije bit će dostupan i na platformi Voyo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':