Hell's Kitchen Hrvatska

Josip oduševio Gretića svojim jelom: 'Bez filozofiranja, bez slatkoga...'

Josip je briljirao sa svojim jelom u kojem je romb bio glavna zvijezda kako je i trebao biti

RTL.hr
08.02.2024 22:15

Vehid i Josip zajedno su predstavili svoja jela Tomu Gretiću. "Što se događa s kožom romba kad je poširaš?", pitao je Gretić Vehida. "Skinuo sam kožu. To je od drugog fileta. Dehidrirao sam ga", odgovorio je on. 

"Kožu s hrpom kolagena strašno je teško dehidrirati, je li tako?", pitao je Gretić. "Da, chefe", složio se. "Samo mi je prošlo glavu: 'Bit će sve u redu ako je ovo kiselo i slano', a to je?", komentirao je Gretić. "Ljuto", nadovezao se Vehid. "I turbo slatko. Možda se u tih 45 minuta više fokusirati samo na dvije stvari na tanjuru", istaknuo je Gretić. 

Vehid i Josip, Hell's Kitchen Hrvatska
Vehid i Josip, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Zatim je došao red na Josipa koji se zabunio i rekao da na tanjuru ima oslića umjesto romba. "Otkud tebi oslić?", pitao ga je Gretić. Josip se ispravio. 

Nakon što je objasnio što ima na tanjuru, Gretić ga je pitao: "Opa. Baviš se poezijom u slobodno vrijeme?" "Malo", rekao je Josip kroz smijeh. Brzo je shvatio da nema razloga za strah. "Kad sam vidio da je sve pojeo, to je najbolji osjećaj kuhara", istaknuo je Josip. 

Tom Gretić, Hell's Kitchen Hrvatska
Tom Gretić, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

"Jednostavni sos jednostavnih profila okusa. Nosi sa sobom kiselinu, nosi nešto herbalnosti. To je pomoglo rombu da postane glavna zvijezda svega. Bez filozofiranja, bez slatkoga, bez ne znam čega. Dosad najuspješniji tanjur", pohvalio je Gretić Josipa. 

"Je li ti pomogla ova crna pregača?", pitao ga je Gretić Josipa koji je zbog nominacije nosi. "Je, puno", odgovorio je on. "Onda je zadrži još", poručio mu je Gretić. Josip je osvojio bod za plavi tim i izjednačio na 3:3.

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':