Hell's Kitchen Hrvatska

Lucija Turčinov za RTL.hr o 'Hell's Kitchenu': 'Volim povlačiti na svoju stranu'

Lucija Turčinov za RTL.hr je priznala kako voli biti dominantna u kuhinji te kako su joj rižota najdraža jela

RTL.hr
08.02.2024 20:00

Lucija Turčinov članica je plavog tima 'Hell's Kitchen Hrvatska' i jedna je od dominantnijih kuharica. Voli iznijeti svoje mišljenje, a dosad je pokazala kako voli preuzeti i inicijativu. S Lucijom smo popričali o showu, ali i ostalim stvarima koje su vezane uz njezin posao. 

Zašto si se prijavila u 'Hell's Kitchen'?

Prijavila sam se u show čisto da iskušam svoje granice. Gledajući različite formate kulinarskih showova jako me zanimalo kako bi se ja snašla. Isto tako, baš zbog 'Hell's Kitchena', kojeg sam gledala u ranoj mladosti, shvatila sam da se želim baviti kuhanjem.

Što očekuješ od showa?

Očekujem da ću zasjati, ali prije svega  nadam se da se neću previše osramotiti. Očekujem da ću se dobro zabaviti, steći nova poznanstva i nova znanja.

Kako se nosiš sa stresom u kuhinji?

Mislim da se sa stresom u kuhinji sasvim solidno nosim. Po prirodi sam eksplozivna, što ne znači da se ičeg bojim. Trenutno sam jako opuštena, ali mislim da će s vremenom biti sve teže, ali za sada sam zadovoljna. Rekla bih da i pod stresom najbolje funkcioniram.

Koje su tvoje dobre, a koje loše strane u kuhinji?

Moja dobra strana je svakako organizacija. Jako dobro znam organizirati vrijeme. Najgore mi pada timski rad, jer volim povlačiti na svoju stranu. Jako sam vokalna i znam izraziti svoje mišljenje, no ponekad budem neshvaćena. Ako govorimo o tehnikama, ne mogu izdvojiti nešto što mi ide najlošije. Mislim da je jedino taj segment rada onaj zbog kojeg bi moglo doći do problema.

Lucija Turčinov, Hell's Kitchen Hrvatska
Lucija Turčinov, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Kako je teklo tvoje kulinarsko putovanje?

Radila sam u visokoj gastronomiji. Radila sam kao pomoćni kuhar i kao chef kuhinje. Odradila sam milijune evenata, a išla sam i na nekoliko stažiranja. Moje iskustvo je dosta široko - od fast fooda do visoke gastronomije.

Imaš li nadraže jelo?

Moje najdraže jelo je bilo kakav rižoto. Obožava spremati i jesti rižoto. To me čini sretnom.

Tko ti je najveća podrška?

Podrška mi je moja obitelji i najuži krug prijatelja. Oni su mi i najveći vjetar u leđa.

Što bi napravila da osvojiš glavnu nagradu?

Ako osvojim novac otišla bih na putovanje. Otišla bih na Road 66, a najveća mi je želja posjetiti Harry Potter studio u Orlandu.

Vidiš li sebe kao prvu pobjednicu 'Hell's Kitchen Hrvatska'?

Ne mogu reći da sebe vidim kao pobjednicu. Ne zato što ne vjerujem u sebe, već zato što je ovdje puno odličnih kuhara. Svi ćemo se morati jako puno potruditi za tu pobjedu.

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!