Hell's Kitchen Hrvatska

Pred kandidatima je izazov repliciranja jela chefa Grge Bačelića: Ako ovo zeznem, neću se od ovoga oprati nikad"

Kandidati moraju replicirati jelo mladog, perspektivnog chefa

RTL.hr
03.04.2024 16:02

Nakon Tomislavova dramatičnog odlaska iz showa i Domagojeva preuzimanja pozicije vođe plavog tima, kandidati nastavljaju svoj put kroz 'Hell's Kitchen', a danas je pred njima zadatak repliciranja jela mladog, perspektivnog hrvatskog chefa. Naime, u goste stiže Grgo Bačelić, dobitnik nagrade Andrej Barbieri" za najboljeg mladog chefa 2023. godine. 

Možete jako puno vidjeti od njega. Ima malo godina, isto kao i vi, a postigao je već jako puno", savjetovat će Gretić kandidatima.

Moja filozofija je držati se onog našeg, tradicionalnog, tradicionalnih namirnica, ono što nas okružuje", prezentirat će svoje jelo kandidatima 24-godišnji gostujući chef, koji je svoju karijeru započeo u jednom šibenskom restoranu, radio je zatim i u Zagrebu, a u Turskoj završio edukaciju na renomiranom učilištu Le Cordon Bleu Istanbul.

Chefovi s Lucijom, Hell's Kitchen Hrvatska
Chefovi s Lucijom, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Ja obožavam njegovu hranu i jesti kod njega. On je hodajuća enciklopedija koja zrači znanjem i ljubavlju i ja njega obožavam, kao kuhara i kao čovjeka", komentirat će Lucija, posebno sretna što je baš jelo chefa Bačelića danas na redu za repliciranje jer ga i privatno poznaje.

Kandidati će u 60 minuta trebati replicirati jelo i chefovima predstaviti pet najboljih tanjura iz tima, pobjedniku će pripasti imunitet, a Gretić će nominirati dva kandidata iz slabijeg tima.

Domagoj će osjetiti dodatni pritisak koji dolazi s novom ulogom vođe i priznati kako osjeća dodatan pritisak. On ima znanje, on dobro hendla to sve, ali njemu fali doza timskog rada", Chiara će komentirati vođu plavaca.

Tom Gretić i Grgo Bačelić, Hell's Kitchen Hrvatska
Tom Gretić i Grgo Bačelić, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Marjana će opet naići na poteškoće prilikom pripreme jela, a vođa crvenih Vehid otići će čak toliko daleko da prizna: Imam osjećaj da su ovo njezini zadnji trzaji."

Kao i svaki izazov, i ovaj će kandidatima biti stresan i svi će biti motivirani iskazati se pred gostujućim chefom, a jedan od kandidata pred kušanje će priznati: Tresem se kao šibica. Nikad mi nije bilo gore ići na kušanje jer ako ovo zeznem, neću se od ovoga oprati nikad."

Tko će biti u pet najboljih koji će svoja jela nositi chefovima na kušanje, kome će chef Radelić reći: Vidi se da si svoj na svome", tko će se ponovno boriti sa začinima, a biti prvi nominirani – ne propustite u novoj epizodi 'Hell's Kitchen Hrvatska', večeras od 21.15 sati na RTL-u. Nova epizoda dostupna je i na streaming platformi Voyo 24 sata unaprijed!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':