Sous chefica 'Hell's Kitchen Hrvatska' Ivana Bekavac pokazala je kako se radi Cezar umak te otkrila nekoliko trikova za najfiniju salatu.
''Prvo nam treba pasta od inčuna, nasjeckana potpuno sitno nožem, zatim senf, vrlo sitno narezani češnjak, malo limunovog soka. Ta se smjesa dobro promiješa'', započela je Ivana s pripremom.
''Možete si uštedjeti muke ako istu stvar napravite u blenderu. Međutim, jednako dobar rezultat će biti ako to radite s pjenjačom u zdjelici'', rekla je.
Zatim je nastavila s pripremom.
''Stavimo jedan žumanjak, a možete jednako tako kupiti i pasterizirane žumanjke, radi sigurnosti'', objasnila je Ivana. Nakon što se sve ponovno dobro izmiješa, doda se parmezan koji se također dobro mora uklopiti u smjesu. ''Kada se ova smjesa povezala krećemo s dodavanjem maslinovog ulja'', rekla je te otkrila mali trik.
''Ako vam je nezgodno miješati, a nema vam tko pomoći – stavite si lonac ili krpu ispod te dodajte maslinovo ulje'', rekla je Ivana dodavajući uz miješanje maslinovo ulje. ''Ako vam se umak čini previše gust, dodajte malo vode'', rekla je sous chefica.+ i dodala: ''No, računajte da će se umak u dodiru sa salatom dodatno razrijediti. Tako da ne bih stavljala previše vode'', rekla je.
''Savršeno - to je to, eto!'', komentirala je Ivana.
Cijelu pripremu pogledajte u videu!
Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!
POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':