Hell's Kitchen Hrvatska

TOP 5 trenutaka 'Hell's Kitchena': Domagoj je izbačen, Anel je nominiran, a izbila je velika svađa

Napetost između kandidata u 'Hell's Kitchen' kući je sve veća, a iako su se neki nedavno pomirili, mir nije dugo potrajao

RTL.hr
09.06.2024 22:00

Anel priznao Viktoru da ga je povrijedio svojim potezom

Anel je razgovarao s Viktorom u crvenoj spavaonici i pitao ga je tko je najslabija karika te tko bi mogao izaći danas iz 'Hell's Kitchena'. "Ono što se potvrdilo u zadnjim servisima, svatko može biti nominiran, svatko može ići u duel", istaknuo je Viktor.

"Ako idem u duel, ako budem nominiran, napravit ću najbolje i to je sudbina, ne mogu protiv toga", dodao je.

Anel, Hell's Kitchen Hrvatska
Anel, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Anel je otkrio Viktoru da ga je povrijedio svojim potezom, odnosno kada ga je odabrao kao protivnika u zadatku u kojem su pripremali glavno jelo. "Viktore, jako ti zamjeram zadnji izazov što smo imali. Baš mi je bilo stalo do tebe, da obojica uspijemo, ali sam se onda osjećao nekako poniženo kad si mene uzeo. Mislio sam da sam ja najslabija karika pa protiv mene lako možeš", ispričao je. 

Viktor je rekao da je njemu cilj da dođe što dalje u 'Hell's Kitchenu'. "Na kraju gledaš sebe jer nas je malo ostalo, ali čim sam odabrao tebe i glavno jelo, rekao sam chefu: 'Baš sam pi***'", ispričao je. 

"Smatram da ako želim dobiti neku šansu da ću protiv njega ići, ali to ne znači da ga ne poštujem nego čisto u igri", kasnije je komentirao Viktor. 

Svi napisali pismo Domagoju osim Lucije

Mauro, Vehid, Anel i Viktor pisali su pismo Domagoju nakon što je napustio 'Hell's Kitchen'. Anel je pitao Luciju hoće li ona napisati, a ona je rekla da neće. "S kim trebam nazdraviti, nazdravit ću", poručila je. Dodala je da je potpišu na svoje pismo. 

Anel je komentirao da je Lucija hladnokrvna. 

Vehid i Lucija se posvađali s Anelom

Lucija je ispričala da nakon što su se vratili u kući poslije nominacija krenuo je kaos. Anel je rekao svima da bi bilo dobro da popričaju o nekim stvarima, a ne da se govori iza leđa. 

Lucija ga je pitala o kojim stvarima iza leđa priča. "Situacija s Domagojem i Vehidom", rekao je Anel. Objasnio je da je razgovarao s Vehidom. "I mislim da bi bilo najbolje da vi dvoje porazgovarate o nekim stvarima", poručio je Luciji i Vehidu. 

"Povlači se moje i Vehino ime. Čemu to? Tko si ti da uopće spominješ moj odnos s bilo kime u kući?", pitala se Lucija. Anel je istaknuo da bi mu bilo drago da Lucija razgovara s Vehidom. "Tko si ti da meni govoriš o odnosima s bilo kime u kući?", istaknula je Lucija.

Lucija, Hell's Kitchen Hrvatska
Lucija, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

"Neka ti bude ovo zadnji put da si mene spomenuo", odgovorio je Vehid oštro Anelu. Dodao je da će njih dvojica pričati o tome. Razljutio se i rekao Anelu da ga nije briga o čemu on s kime priča. 

Lucija je objasnila da su svi podmetnuli leđa u servisu za Anela, a njega nije bilo briga. Vehid je viknuo na Anela da stalno njegovo ime stavlja u usta. Anel je rekao da ga Vehid ponižava, a njemu nije bilo jasno s čime. 

Anel je nominiran

Tom Gretić pitao je Vehida koga su nominirali, a on je otkrio da su se odlučili za Anela i Maura. Lucija je nakon toga otkrila da se predomislila i da želi nominirati Viktora umjesto Maura. "Pripreme u ovome nije bilo za priloge pa tako ako je moguće, promijenila bih glas za Viktora", rekla je. 

Mauro je komentirao da nije očekivao da će Lucija promijeniti glas. "Nije mi ništa jasno", priznao je. Gretić je istaknuo da čim dođeš na svoju radnu stanicu u kuhinji da prvo provjeriš što imaš jer je priprema odrađena ranije. "To je osnovna dužnost - pregledati svoju pripremu, jedina koju imaš", rekao je. 

Unatoč tome Lucija je ostala pri svom glasu. Viktor je komentirao da Lucija očekuje da će Anel biti nominiran ako on ide s njim u nominacije. "Ako Mauro ide s Anelom, možda on dobije nominaciju", rekao je. 

Viktor je rekao Gretiću da misli da su on i Mauro jednako krivi. "Priprema se može raditi i tijekom servisa ako se na vrijeme reagira. A jesi li na vrijeme reagirao, Mauro?", pitao je Gretić. "Nisam", odgovorio je Mauro. Nije znao objasniti zašto to nije učinio. "Pitanje dana", rekao je. 

Mauro i Anel, Hell's Kitchen Hrvatska
Mauro i Anel, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Viktor je branio Maura pred Gretićem i rekao da je neke druge stvari primijetio tijekom pripreme, a među njima su detalji oko deserta i nedostatak krumpira. "Iskreno, nisam mislio da će to reći. Ja to nisam htio reći. Viktor je rekao. Što reći. Nemaš puno ljudi u životu koji ti stanu kad su problemi. Ne znaš ni kako bi mu zahvalio", rekao je Mauro. 

Gretić je naredio Viktoru da se vrati natrag i istaknuo da nema što raditi među nominiranima. 

Prigovorio je Mauru zbog previše priloga na tanjuru i pitao je Anela gdje se on gubi. "Onog trenutka kad je narudžba pročitana, počinje se raditi. Svaku minutu koju izgubiš, gost je ljut. Ja sam ljut", rekao je Gretić. 

Anel je objasnio da je kriv manjak koncentracije i loša komunikacija. Dobio je crnu pregaču. 

"Znao sam da ću je dobiti. Eto, kako je, tako je", rekao je Anel. "Od pripreme sam znao da će biti nominiran. Preležeran je bio u pripremi. Skroz opravdano", komentirao je Viktor. 

Domagoj napustio 'Hell's Kitchen'

Vehid je zbog greške s patkom završio u dvoboju s Domagojem, a glavni chef Tom Gretić otkrio im je da pripremaju tatarski biftek. "Vjerojatno postoji više recepata za tatarski biftek nego što je kuhara na svijetu", rekao je Gretić. 

Vehid je rekao da ga je pripremao puno puta na više načina. "Isprobavao sam sve i svašta s njim", istaknuo je. Gretić je rekao Domagoju i Vehidu da se vode jednostavnim načelom, a to je da se ne osjete samo začini ili samo meso. Naglasio je da sve treba biti uravnoteženo. Upozorio ih je da kad on završi, imaju još 30 sekundi da završe svoje tanjure. 

"Tatarski obožavam raditi i jako ih dobro znam raditi, ali volim ih raditi kad nisam ograničen s vremenom, kad nema prevelikog stresa, ali ovog puta ću izaći iz komfor zone", komentirao je Domagoj. 

Nakon što su dovršili kuhanje, Gretić je kušao Domagojevo i Vehidovo jelo, a onda je dao njima da probaju svoja jela, ali i od protivnika i rekao im da kažu što misle. "Njegovo je malo manje slano nego moje i njemu se malo više osjete začini nego meni. Meni se nekako osjete i meso i začini u jednom tako da je možda kod mene mrvicu bolji balans, ali vidjet ćemo što chef kaže", komentirao je Vehid. 

Vehid i Domagoj, Hell's Kitchen Hrvatska
Vehid i Domagoj, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

"Vehidovo je dosta drugačije. U mesu je manje začina, više soli. Ne znam", rekao je Domagoj. Rekao je i Tomu Gretiću da je njegovo manje slano od Vehidovog, a Vehid je istaknuo da obojica imaju neslanije jelo od Gretića. 

"Mislim da je moje mrvicu slanije od njegovog i pikantnije", komentirao je Vehid. Gretić je potom Domagoja i Vehida odveo među ostale kandidate, a pohvalio je njihove tatarske bifteke. Potom je došao trenutak da objavi tko odlazi iz 'Hell's Kitchena'. 

"Noge su mi se odrezale, ne osjećam ih više, otkucaji srca nisu više 70, 80, sad su 250. Ne znam", komentirao je Vehid. 

Gretić je rekao da su Vehid i Domagoj bili blizu, a da se kod jednog od njih više osjećalo meso i da je bio tartar krupno narezan te mu je nedostajalo soli. "Taj tartar je tvoj, Domagoj", rekao je. 

Vehid i Domagoj, Hell's Kitchen Hrvatska
Vehid i Domagoj, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Gretić se zahvalio Domagoju na svemu. "Bilo je svijetlih trenutaka, bilo je manje svijetlih trenutaka, pamti samo ove svijetle, ove ostale zaboravi", rekao mu je. 

"Bila mi je čast kuhati za njega. Jako lijepo iskustvo. Naučio sam dosta o sebi, vidio sam velik napredak i kao osoba i kao kuhar. Dosta sam naučio i od svojih suboraca tako da koliko god sam tužan, toliko sam i sretan", rekao je Domagoj. Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':