Hell's Kitchen Hrvatska

TOP 5 trenutaka 'Hell's Kitchena': Dominik je otišao, Lucija je nominirana pa spašena imunitetom

Crveni tim imao je težak tjedan jer su se oprostili od vođe Dominika, a plavi tim je osvojio u zadatku imunitet koji su dodijelili Luciji

RTL.hr
12.05.2024 22:00

Anel oduševio Gretića svojim jelom

Anel je došao sa svojim tanjurom pred Toma Gretića, a on ga je nakon što je probao jelo pitao voli li ljuto. Anel je potvrdio. "Jako ljuto?", pitao je Gretić. "Da", odgovorio je Anel. 

Gretić ga je pitao i je li kušao svoje jelo. Anel je potvrdio. "Imaš sreće, volim i ja", rekao je Gretić. "Zato sam i napravio, chefe", rekao je Anel sa smiješkom na licu. 

Anel, Hell's Kitchen Hrvatska
Anel, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Gretić je otkrio da je oduševljen Anelovim jelom. "Petica", rekao mu je i svi kandidati su zapljeskali. 

Anel je komentirao da mu to puno znači. "Znam da mogu fino kuhati i želim to pokazati sve više i više. I jako, jako mi je drago", rekao je. 

"Svaka na mjestu. Mekano meso, kiseline lijepe. Tacosi prekrasni, mekani, prozračni. Baš sjajno", komentirao je Gretić. 

Lucija je prva nominirana

Plavi tim je izgubio zadatak, a nominirali su Nikolu i Vehida. Tom Gretić pitao ih je slažu se s tom odlukom, a oni su odgovorili potvrdno. "A Domagoj ništa za kiseli sladoled?", pitao je Gretić. 

Milena je komentirala da ne razumije zašto desert nije nominiran. "Dva vrsna kuhara su rekli da je desert najgori od danas. Ne razumijem gdje je Domagoj u nominacijama", rekla je. 

Gretić je pitao Nikolu zašto je nominiran, a on je rekao da mu je najviše presudio pogrešni prilog uz rebarca jer sve zajedno nije imalo smisla na kraju. Glavnog chefa zanimalo je čija je bila ideja i Lucija se javila. "Možda je glavni začetnik bila Lucija", rekao je Nikola. 

Gretić je pitao zašto je Vehid nominiran. "Loša izvedba. Da je bilo ukusno, možda bi čak odgovaralo uz to", odgovorio je on mislećina bulgur kao prilog. 

Gretić je pozvao Luciju naprijed, a ona je komentirala da je to nije iznenadilo. "Znala sam što me čeka. Bila sam apsolutno spremna na to", istaknula je. 

Lucija, Vehid i Nikola, Hell's Kitchen Hrvatska
Lucija, Vehid i Nikola, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Gretić je pitao Luciju na kojem je jelu bila, a ona je odgovorila da je bila zadužena za toplo predjelo. Zanimalo ga da li Vehid i Nikola nisu sami znali smisliti prilog. Vehid je odgovorio da jesu, no da su htjeli prihvatiti prijedlog od Lucije jer vođa. 

Gretić je pitao zašto je Lucija htjela taj prilog uz rebarca. "Koja je poveznica?", pitao je. "Bulgur salata je uz rebarca malo osvježavajuća", odgovorila je ona. 

Nikola je komentirao da je Lucija rekla da voli bulgur salatu, a priznao je da ga on ne bi jeo da mu ga doktor nije propisao. "Svakom loncu poklopac", rekao je Gretić Luciji. Ona se branila da je dala prijedlog i da je prihvaćen. 

Gretića je zanimalo što je sad najveći problem - ideja, izvedba ili dopuštenje. Pitao je crveni tim što misli. "Ideja", rekao je Anel. "Ideja i izvedba ideje", poručio je Viktor, a Chiara se složila s njim. Milena je isto rekla. 

Lucija i Vehid, Hell's Kitchen Hrvatska
Lucija i Vehid, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Gretić je poslao Nikolu natrag i rekao mu da se zahvali crvenima. Vehidu je bilo drago što se Nikola vratio. "Davati ideje koje nisu dobre nije opcija", istaknuo je Gretić. Pitao je Luciju i Vehida jesu li ikad jeli u restoranu žitarice uz rebarca, a oni su rekli da nisu. 

"I sad si otkrila toplu vodu?", pitao je Gretić Luciju. Ona je rekla da nije. Gretić je odlučio da je Lucija prva nominirana. 

"Defitinitivno svaki vođa mora snositi odgovornost", zaključio je Vehid. 

Lucija je dobila imunitet

Plavi tim je pobijedio u zadatku i Tom Gretić rekao je kandidatima da se dogovore tko će od njih dobiti imunitet. Mauro je komentirao da nije baš lako to odlučiti. 

"Kako je netko komentirao, više je kazna nego nagrada", rekao je kroz smijeh. Gretić je istaknuo kako je Anela zeznulo što je njegov tim izgubio pa nije mogao dobiti imunitet te je rekao kako sve bolje kuha. Glavni chef je i odlučio da nema kazne za crveni tim. Milena je komentirala da joj je najveća kazna što nije napravila dobar kanape. 

Plavi tim je u blagavaonici raspravljao o tome kome ide imunitet. "Ja za Luciju glasam", rekao je Domagoj. Vehid je rekao da i njegov glas ide Luciji. Nikola se složio. 

Lucija, Hell's Kitchen Hrvatska
Lucija, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

"Sad ste me rasplakali. Ja sam u blagom šoku. To je zadnje što sam mislila da će se danas dogoditi. Ja da dobijem imunitet? U šoku", rekla je Lucija. 

"Voljeli bismo te još imati u ovih top 8", istaknuo je Vehid. Domagoj je komentirao da se Lucija uvijek trudi i srčana je te da dosta gleda na tim i trudi se da svakome pomogne. Lucija se svima zahvalila. 

"Moram reći da sam preugodno iznenađena", priznala je. 

Suze i svađa crvenih nakon Dominikovog odlaska

Crveni tim teško je prihvatio Dominikov izlazak, a Milena nije mogla zaustaviti suze. "On s 22 godine, njegovo znanje, ja koja sam starija od njega 11 godina, naučio me puno i zato mu hvala i ovo mi je definitivno najteže palo od svega", rekla je Milena. 

Chiara je rekla Anelu što misli o njegovom ponašanju. "Anele, ispao si apsolutno nepravedan tamo sad. To ti moram reći", istaknula je. 

"Da, da. Zato što sam iskren", rekao joj je Anel. "Čekaj, u kući si rekao: 'Ja znam da sam kriv i preuzimam krivicu", odgovorila mu je Chiara. Anel je komentirao da je rekao i chefu Tomu Gretiću da je kriv i da je svjestan svoje krivice. 

Chiara je naglasila da nije to rekao. "On te pitao da li se slažeš, a ti si rekao da ne", rekla je. 

Anel, Hell's Kitchen Hrvatska
Anel, Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Anel je rekao Chiari da on gleda neke stvari opširnije nego ona. Viktor ga je pitao kako ne može priznati da je kriv, a zna da jest. Anel mu je odgovorio da je imao problema i u plavoj kuhinji zbog nekih individualnih stvari i da su mu to rekli kandidati. 

Milena je pitala Anela shvaća li uopće što mu oni govore. "Znači, ti si iskren, a mi smo budale?", pitala ga je. Anel je ponavljao da je on iskren i da sad ne priča s Milenom. 

"Viktore, rekao sam ti i danas. Teško mi je bilo biti pored tebe. Tebi netko mora reći da se ti makneš da bi ti shvatio tu grešku", rekao je. Milena je pitala zašto nije nominirao Viktora. "Zato što ga nisam nominirao. Tebe sam jer nije tjestenina bila dobra", rekao je Anel Mileni. 

"Milena me ima na piku", istaknuo je Anel. Viktor je komentirao kako Anel nikad nije kriv kad ga chef prozove. 

Dominik napustio 'Hell's Kitchen'

Tom Gretić pitao je Viktora koga je crveni tim nominirao. On je otkrio da su se odlučili za Dominika i Anela. "Danas sam im ja meta, zadnji servis sam ja bio, predzadnji servis sam im ja opet bio meta, ali mislim da će doći i mojih pet minuta, bez brige", komentirao je Anel. 

Gretić je pitao zašto Anel, a Viktor je objasnio da je imao problema s glavnim jelom i izgubio je odgovornost. Anel je rekao da se ne slaže s time. Gretića je to začudilo i pitao je koga bi nominirao. Anel je objasnio da je imao osjećaj da ih je previše bilo za radnom jedinicom dok su radili.

"Previše nas je bilo na toj poziciji. Ja sam svjestan svojih pogrešaka koje sam napravio, ali mislim da smo to trebali drugačije odraditi", rekao je. Chiari nije bilo jasno Anelovo ponašanje, vjerovala je da je najiskreniji, a razočarao ju je onime što je rekao Gretiću. "Ja sam bez riječi, iskreno", priznala je. Anel je objasnio da osjeća dio krivice. 

Mauro, Lucija, Dominik i Roko K., Hell's Kitchen Hrvatska
Mauro, Lucija, Dominik i Roko K., Hell's Kitchen Hrvatska FOTO: RTL

Chiara je rekla Gretiću da je Anel trebao onda reći Viktoru da se makne od njega. Viktor je istaknuo da je možda trebao ostati sa strane i ništa ne raditi. Dominik se složio s Gretićem koji je rekao da greške poput njegove unište servis, ali da su sve uspjeli izvući i da je moglo biti dobro.  

Gretić je rekao Anelu da se vrati natrag, a Dominik je priznao da su mu emocije pomiješane. "Tužan sam što idem, mogao sam pokazati još, ali ja sam izašao iz svog kaveza i svojih granica koje sam si postavio", objasnio je. 

Gretić je rekao Dominiku da posljednjih desetak dana lošije kuha, kao da je izgubio zainteresiranost. "Mislim da ćeš jednog dana raditi velike stvari u kuharstvu. Trebaš možda malo odrasti samo i očvrsnuti", rekao je.

Dominiku je bilo drago čuti sve te riječi od chefa Gretića. Zahvalio se chefu na svim savjetima i posljednjim riječima. "Znam da me čekaju puno veće stvari i znam da sam tek zagrebao površinu. Sad mi je drago što sam dobio i malo na popularnosti i da će me ljudi shvaćati ozbiljnije", rekao je Dominik. 

 

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':