Hell's Kitchen Hrvatska

TOP 5 trenutaka 'Hell's Kitchena': Marko izbačen, crveni se svađali, a Dominik sumnja u sebe

Buran je tjedan iza kandidata 'Hell's Kitchen Hrvatska'. U crvenom timu su se posvađali nakon što su izgubili drugi zadatak zaredom pod Dominikovom vodstvom, a plavi tim izgubio je jednog kandidata - Marka

RTL.hr
14.04.2024 22:00

Crveni tim se posvađao

Anel je akon izgubljenog izazova rekao kolegama dok su sjedili u kuhinji da mora razgovarati sa svima i da mu smeta što tim stalno gubi i ide prema dolje. Prozvao je Milenu da je individualka jer je rekla da je nije briga za jedan bod, a ona je objasnila da je krivo shvatila i da joj je bio nevažan ako tim neće pobijediti. 

Dominik je molio Anela i Milenu da se stišaju, a u raspravu se uključio i Vehid.  "Možemo li tiše malo? Možemo li jedan po jedan? Ako nećete pričati lijepo, nećete nikako pričati", istaknuo je. "Meni smeta što Anel brzo plane i što ima neke te reakcije. To mi užasno smeta. To onda utječe na mene i na ostatak tima", dodao je.

Anel je komentirao da treba raditi na sebi, a Vehid mu je poručio da počne od sebe. On je rekao da to već radi. Vehid mu je odgovorio da to baš nije primijetio. 

Plavi tim prozvao crvene pačićima, a Dominik komentirao sebe kao vođu

Plavi tim krazgovarao je o situaciji u 'Hell's Kitchenu' i crvenom timu. "Najbitniji je dan u 'Hell's Kitchenu'. Opuštena je atmosfera kod nas plavaca, ali isto tako, nadamo se da će pačići potonuti u crvenoj sobi", ispričala je Lucija. 

Roko K. vježbao je s Dominikom u dvorištu, a pitao je kako mu se kao vođi čini tim i kako ih vidi. "Ja stvarno mislim da će to biti u redu, samo još moram skupiti hrabrosti i sigurnosti. Trebam biti jači. Ja nekako mislim da neću moći biti ni blizu Vehidu, ali to je moj problem", rekao je Dominik. 

"Dominik je odličan vođa trenutno. Sa svima je dobar, svima pomaže, uzima sve komentare u obzir što je po meni najvažnija stvar", komentirao je Roko K. Upozorio je Dominika da mu ne pada na pamet da odustane od pozicije vođe tima. "Mislim da ćeš ti to odlično odraditi", istaknuo je Roko K. "Hvala ti na tim riječima", rekao mu je Dominik. 

Plavi tim raspravljao je o crvenima, koje su počeli nazivati pačićima, i Chiara je rekla da moraju potegnuti u servisu. "Dominik je malo tih. Možda mu nedostaje malo jači karakter. Veho je prirodni lider", rekao je Viktor. 

Gretić izbacio Chiaru iz kuhinje

Toma Gretića je zanimalo za koliko će dobiti jelo na pass, a Lucija je rekla za sedam minuta što je njega začudilo. Objasnila je kako još nisu otvorili kamenice. 

"Chiara, u dnevni boravak. Odmah. Nikola, preuzmi kamenice", naredio je Gretić. Mauro je krenuo prema kamenicama pa ga je glavni chef upozorio: "Nikola sam rekao". 

"To je stol koji se tri puta ponavljao, a došla je narudžba za još četiri stola, a ona nije niti stavila otvarati kamenice i tek kad je izašao stol, nove kamenice su išle na otvaranje. I kad sam rekla chefu što se dogodilo, Chiara je izletjela van", ispričala je Lucija. 

Chiara je rekla da nema nikakvog opravdanja za svoje ponašanje u kuhinji i rad te je istaknula da joj je prva narudžba krenulo loše i da se jednostavno pogubila. "Ta tjestenina nas je isto izvozala kao budale. Nije nam bila gotova i ti čim dođeš u servis, a nemaš svu pripremu, tebi je odmah drama u glavi. Ti ne možeš biti miran. Kako ćeš biti miran kad znaš da kaskaš?", ispričala je. 

Marko izbačen iz kuhinje

Tom Gretić upozorio je da kuha u loncu gorku vodu. "Nisam ga ni probao u žurbi. Tamo je bilo sve prljavo. Kad je chef vratio tavu, stavio sam maslac u tu tavu, počeo sam da razblažim", ispričao je Marko.

"Kao da je odustao nakon onih četiri vraćenih svinje i rekao: 'Meni se ne da'", komentirala je Lucija. Gretić je došao do plavih i pitao Marka je li sos gotov. Objasnio je da pokušava to riješiti, a glavnom chefu njegovo rješenje nije bilo prihvatljivo. 

"Van", naredio mu je. "U gorku tavu staviš maslac da sve postane gorko", dodao je. 

Marko je priznao da nije dobro odradio ni pripremu. "Ima tu i dosta sitnica koje nisam dobro odradio", rekao je. U kući je objasnio Chiari da je izbačen zbog gorke tave. "Zapravo sam imao lagani posao. Trebao sam samo ugrijati stvari", ispričao je Marko. 

Marko napustio 'Hell's Kitchen'

Marko je završio nominiran s Chiarom, a Tom Gretić pitao ga je što se dogodilo. Odgovorio je da je izbačen iz takta. Gretića je zanimalo što ga je izbacilo iz takta. "Na početku servisa holandez, ali to je nebitno. Imao sam stvarno dovoljno vremena da se skoncentriram i fokusiram na priloge. Imao sam još malo nekog posla, nisam se dobro pripremio. Kad je prvi stol vraćen, to me totalno izbacilo iz takta. Onaj umak što sam zeznuo. Pastrnjak isto. Sve nizbrdo", ispričao je Marko. 

"Ja sam zeznuo sve što sam mogao zeznuti. Bilo mi je više sasvim svejedno. Žao mi je što sam zafrknuo sve u timu i to je to", dodao je. 

Chiara je rekla da je bila pogubljena. "Ne znam. Od same pripreme pa sve do servisa. I onda ta prva narudžba, te kamenice kad ste vratili", ispričala je. "Nisam ih ja vratio. Vi ste loše napravili", rekao joj je Gretić. Objasnio je da ne vraća tanjure samo da bi ih vratio. Komentirao je da je radila holandez i nije joj uspio, a koliko puta su ga već pripremali u 'Hell's Kitchenu'.  Priznala je da su ga pripremali barem pet puta. 

"Čak sam vam recepturu dao što nikad ne radim", istaknuo je Gretić. Odlučio je da Marko napušta 'Hell's Kitchen'. "Marko, kraj puta", poručio mu je. "Nije mi žao zbog ničega. Postigao sam što sam htio, nisam prvi ispao. To je najvažnije. Pokazao sam što sam znao. Nisam znao puno, ali stvarno sam se trudio. Stvarno ima vrhunskih kuhara ovdje među ekipom", komentirao je Marko.

Rukovao se s Gretićem i zahvalio mu na prilici. "Borio sam se, čak sam bio šef tima", poručio je nasmijani Marko. 

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':