Hell's Kitchen Hrvatska

TOP 5 trenutaka 'Hell's Kitchena': Vehid je prvi nominirani, kolege se žale na Anela, a Dominiku smeta nepoštovanje tima

Iza kandidata 'Hell's Kitchena' još je jedan tjedan, a u crvenom timu bilo je burnije nego u plavom te je Vehid dobio crnu pregaču

RTL.hr
21.04.2024 21:00

Roku Ć. zasmetalo Anelovo ponašanje

Roko Ć. objasnio je da je stavio svoj lonac s umakom na ring koji je bio stavljen na dvojku da se lagano reducira, a ostali su ringovi bili pojačani na šest. 

"I Anel mi prebacuje bezveze na ring na kojem je bila šestica. Bez ikakvog razloga", otkrio je. Roko Ć. došao je do Anela i pitao gdje je njegov umak. 

"Ne znam. To je moj", odgovorio mu je on.

"Tko mi je maknuo umak?", pitao je Roko Ć. "Ja sam ti ga stavio tu", odgovorio je Anel. Roka Ć. zanimalo je zašto je to učinio. "Zato što nije bilo mjesta", objasnio je Anel. 

"Ne znam što je napravio. Rekao je da nema mjesta. Kako nema mjesta? Posuda je bila sama", istaknuo je Roko Ć. 

Anel je objasnio da je bila ista temperatura na ringu na kojem je Rokov lonac stajao i na ringu na koji ga je on maknuo. "Samo je vjerojatno nešto htio", komentirao je. 


Dominik se požalio na Vehida

Dominik je priznao da njegova pozicija vođe još ne funkcionira kako je zamišljao, a naljutilo ga je ponašanje kod zadatka u kojem su morali replicirati jelo chefa Vanje Puškara. 

"Vehid je krenuo pričati, a zna da je to moja zadaća. To je nepoštivanje. Ja sam poštovao druge kada su bili na vlasti, a sada mene ne poštuju", rekao je Dominik.  "Vehid je davao prijedloge, Dominik se nije bunio jer smo se već dogovorili da smo svi tu da mu pomognemo", naglasio je Roko Ć. 

Vehid se Dominiku kasnije ispričao jer ga je zbog toga opomenuo i chef Tom Gretić. Također, Vehid smatra da se Dominik mora malo više izložiti i potruditi. "Mislim da sam malo bolje shvatio recept i zbog toga su mene malo više pitali kako i što. Čisto zbog toga što sam više to razumio", zaključio je Vehid. 

Dominik priznao da je pod stresom

Dominik i Viktor zajedno su donijeli svoje tanjure pred Toma Gretića. Glavni chef prvo je komentirao Viktorovo jelo. 

"Opet naranča?", pitao je. Viktor je to potvrdio. Gretić je kušao njegovo jelo pa mu rekao da pričeka na komentar. 

Zatim je kušao Dominikovo jelo. "Malo ću razmisliti", rekao je Viktoru i Dominiku. Komentirao je da mu se sviđa Viktorova ideja, ali ne izvedba do kraja. "Čips nije čips. Krut je. Treba se jako žvakati. Teletina je mekana. Nemam ništa protiv okusa koje si stavio, ali kad si opisivao jeo, mislio sam da će više prštati ti okusi", rekao je Gretić. 

"Šteta. Tanjur je izgledao lijepo, ali kod realizacije je nedostajalo malo pameti", komentirao je Viktor. 

"Našao je neku zamjerku, a chef teško nalazi zamjerku Viktoru", istaknuo je Dominik. 

Gretić je potom komentirao Dominikovo jelo. "Meso super. Luk sjajan. Baš sjajno", rekao je. "Čim pohvali meso i luk, znam da tu Dominik ima prednost", smatra Viktor. Ipak, Gretić je našao problem u kimchiju. 

"Što sad?", pitao se Gretić. Viktor i Dominik iščekivali su odluku. "Traje to vrijeme i traje. Činilo se kao beskrajnost. Baš sam bio jako pod stresom", rekao je Dominik. 

Ponovni sukob Milene i Anela

Kod pripreme jela, Anel i Milena porječkali su se zbog kreme. Budući da su svi zajedno radili jednu od komponenti na tanjuru, morali su to i podijeliti. "Gdje je krema?", upitala je Milena, a Anel je rekao kako je to njegova krema. 

"Imaš više od mene i Dominika zajedno", rekla mu je. Potom je žlicom uzela dio.  "Bitno je da sebe prvo namiri, uopće ga nije briga postoje li drugi. To tako više neće moći", rekla je Milena i dodala: "Kladim se da on ne razumije da je to napravio. Ja ću s njime popričati, ali on svejedno to neće razumjeti". Anel smatra kako ga je Milena uzela na pik.

Vehid je prvi nominirani, plavi uzeli sve bodove crvenima

Vehid je presolio jelo koje su kandidati morali replicirati, a chef Tom Gretić komentirao je da je to greška koja mu se stalno ponavlja. "Definitivno sam razočaran, nisam se nadao ovakvom ishodu", rekao je Vehid koji je izgubio bod od Chiare. 

Crveni su ostali bez ijednog boda, a Gretić je odlučio da su bili najlošiji Vehid i Roko Ć. koji su potom imali dvoboj u kojem ih je čekalo otkoštavanje batka i zabatka. Roko je pobijedio pa je Vehid dobio crnu pregaču i postao prvi nominirani. 

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':