Sezona 1
Sezona 2

1.epizoda

Mlada i živahna vojvotkinja Elizabeta iz Bavarske doživljava svoju prvu ljubav, koju njena majka smatra prolaznom kapricom. Kada Sisi sazna da će se njena sestra Nene zaručiti s austrijskim prijestolonasljednikom Franjom Josipom, nije joj drago što mora ići s njom u Bad Ischl, ali na kraju popusti što će oblikovati njenu budućnost. Unatoč početnim sumnjama, mladi car umjesto promišljene i uglađene Nene odabire rosno mladu i neukrotivu Elizabetu.

2.epizoda

Sisin otac Maks nije oduševljen što njegova kći odlazi na habsburški dvor. Uvjeravan je da neće moći podnijeti život u zlatnom kavezu. Sisi mora brzo naučiti dvorski protokol i pripremiti se za ulogu carice, supruge i majke. Za savjete se obraća prostitutki Fanny koja postaje njena pratilja i povjerljivica. Franjo i Sisi na svojem iščekivanom vjenčanju zavjetuju se na vjernost i počinju se upoznavati.

3.epizoda

Poročna noć mladog carskog para bila je katastrofa, no iskusni Franjo to skriva od oštrog pogleda svoje majke Zofije. Taj žal otkriva Fanny, i tako Sisi na neprijateljskom dvoru ostaje potpuno sama. Na medenom mjesecu se s Franjom nešto zbližava, no ponovno se stvara jaz između njih kada Franjo kazni grofa Grünnea. Sisi si osigurava Franjinu naklonost i priznanje tek kada spretno smiruje mađarske izaslanike.

4.epizoda

Cesarski par konačno uživa bračnu sreću i Sisi uskoro zatrudni. Potajno posjećuje Fanny, dok joj to svekrva ne zabrani. Franjo se u Italiji sve više zapliće u rat, a carstvu prijeti i pobuna na Mađarskom. Sisi se sastaje s vođom mađarskih ustanika grofom Andrássyjem i rodi djevojčicu Sofiju. Na krštenju djevojčice na Franju se obrušava atentator.

5.epizoda

Franjo preživljava pokušaj atentata i odlučuje se suprotstaviti Napoleonu III., no njegova vojna kampanja pokazuje se kao krvavi neuspjeh. Sisi njeguje ranjenike i kasnije putuje na bojište kako bi Franju uvjerila da se sastane s grofom Andrássyjem. Franjo se povrijeđen ponovno udaljava od Sisi. Kada zajedno odu na prijem mađarskih plemića u Budimu, Franju ponovno napada atentator.

6.epizoda

Mala Sofija umire iste noći, a Sisi i Franjo s tijelom se vraćaju kući. Nadvojvotkinja Zofija žalujućem sinu odmah prenosi neugodne vijesti. Napoleon III. u zamjenu za primirje zahtijeva teritorije u sjevernoj Italiji. Franjo nije spreman priznati poraz i jedino ga Sisi može zaustaviti. Unatoč udarcima sudbine, Sisi prihvaća odgovornost prema svom narodu i posreduje mir između Franje i Napoleona III.