Skriveno u raju

Upoznajte protagoniste nove hvaljene serije: 'Skriveno u raju' od ponedjeljka, 13. svibnja na RTL-u!

OD 13. svibnja gledatelji će moći uživati u novoj hvaljenoj slovenskoj seriji 'Skriveno u raju' na RTL-u te 24 sata prije prikazivanja na televiziji na platformi Voyo

RTL.hr
10.05.2024 16:00

Uz mješavinu ljubavnih iskri, dubokih emocija, dramatičnih obrata i spletki, serija 'Skriveno u raju' prikladna je za sve generacije. Snimana na idiličnim istarskim lokacijama, serija donosi veliko osvježenje. Radnja uzbudljive serije 'Skriveno u raju', u produkciji slovenskog POP TV-a, odvija se između dinamične Ljubljane i istarskog kampa Paradiso. Protagonisti ljeti dolaze u kamp tražeći odmor i utočište od gradske vreve. U nastavku upoznajte protagoniste hvaljene serije. 

LARA DOLENC (Gaja Filač) 

Lara je autentična ekološka aktivistica koja je upravo završila studij biologije. Pred njom je samo još diplomski rad. Prirodna ljepotica prvenstveno se trudi riješiti problem onečišćenja svjetskih mora i oceana. Njezina predanost prema zaštiti okoliša primjećuje se i u kampu u kojem provodi ljeto. Prošlost Lare obilježio je tragičan događaj - u sedamnaestoj godini izgubila je oca u pomorskoj nesreći. Očeva smrt jako ju je pogodila, ali je morala ostati jaka zbog majke, koja i nakon pet godina još uvijek duboko tuguje. Provođenje ovog ljeta u kampu donosi joj iskustvo tečaja ronjenja, brigu o okolišu i nove ljubavne iskre. Ali, put do ljubavi ipak neće biti tako jednostavan. 

MARK STEINER (Matej Zemljič) 

Mark na prvi pogled ima sve. Zgodni student medicine dolazi iz ugledne i dobrostojeće liječničke obitelji. Pred njim je, barem naizgled, uspješna karijera u obiteljskoj klinici. Ali čini se da je Mark trenutno tu karijeru stavio na čekanje, što je veliko razočaranje za njegovu ambicioznu i poduzetnu majku. Cinizam koji pokazuje samo je fasada iza koje Mark skriva traumatično iskustvo iz prošlosti. Sjećanje i osjećaj krivnje neprestano ga grize, što je također razlog zašto se privremeno povukao s fakulteta, kako bi se konačno suočio sa svojim iskustvom i nadvladao ga. Hoće li Lara biti njegova potpora ili prepreka na tom putu? 

dr. JULIJA STEINER KRAMARIČ (Sabina Kogovšek) 

Julija je ambiciozna žena kojoj su uspjeh i ugled sve. Mnogo polaže na vanjski izgled i status, koji su pokazatelj društvenog uspjeha. Za svoje ideje i postavljene ciljeve spremna je rušiti mnoge granice. Ona sebe vidi kao visokoobrazovanu zagovornicu naprednih ideja. Veliki naglasak stavlja na to što drugi misle o njoj i njezinoj obitelji. Vanjski izgled i dojam za nju su ultimativni pokazatelji statusa. Također je žena koja poraze ne priznaje lako. 

Skriveno u raju
Skriveno u raju FOTO: RTL

dr. EDVARD STEINER (Aleš Valič) 

Edvard je čovjek visokih moralnih načela. Zahvaljujući svojoj stručnosti i čvrstoj moralnoj vertikali, uživa visoko poštovanje među svojim kolegama i ima velik utjecaj u slovenskoj javnosti. Obitelj mu puno znači, a ovog ljeta posebno želi uživati u društvu svog unuka Marka. Edvard zagovara ideju da zdravstvo mora biti dostupno svakome i u tome se ne slaže s kćerkom Julijom, što dovodi do mnogih nesuglasica i nepremostivih razlika među njima. Prema svojim unucima Marku i Eli, Edvard je razuman i pažljiv djed, posebno je vezan za Elu. Čini mu se da Julija previše zahtijeva od svoje djece. Uživajući bezbrižno ljeto, sjećanja ga često odvode i na pokojnu suprugu Milenu, koja je prije deset godina umrla od bolesti. Parcela u kampu koju je kupio zajedno s njom, sretno je sjećanje na prošlost koja se nikada više ne može vratiti. 

DAVID KRAMARIČ (Blaž Valič) 

Julijin suprug i Markov očuh je suzdržani, introvertni inženjer s izraženom kreativnom žilicom. U svojoj karijeri stekao je toliki ugled da posljednjih godina vrlo dobro živi kao samostalni razvojni i visoko specijalizirani savjetnik. Kod kuće ima mir, pa većinu vremena radi od kuće u svom minimalistički uređenom kutku. Tijekom radnih dana s nestrpljenjem očekuje ručak s kćerkom Elom, kojeg priprema s puno ljubavi. 

ELA KRAMARIČ (Mei Rabič) 

Dvanaestogodišnja Ela je primjeran učenik i poslušno dijete. Njezina ambiciozna mama drži je pod strogim nadzorom jer želi da njena kćer postigne uspjeh u životu, naravno, prema svojim mjerilima. Ela se najbolje osjeća kada je sama sa svojim ocem, ali također i s Edvardom i Markom. Ela i Mark imaju prekrasan odnos starijeg brata i mlađe sestre, a Mark je često štiti od Julije kada pređe granice. 

ANA DOLENC (Tanja Potočnik) 

Nakon gubitka supruga, Jana je prije svega zaštitnički nastrojena prema Lari. Želi samo najbolje za nju, zbog čega često posjećuje kamp, iako to za Laru može biti opterećujuće. Jana je uspješna ilustratorica koja crpi inspiraciju iz Ljubljane i kampa Paradiso. Nakon smrti supruga, Jana je uvjerena da je dio nje umro s njim. U svojoj boli, utopila se u radu i brizi za svoju jedinicu, što može biti prilično opterećujuće za Laru jer mama stoji na putu njezinom odrastanju. U njihovom odnosu, Jana želi biti krajnje obzirna kako bi Lara mogla živjeti svoj život onako kako želi, s obzirom na to koliko je voli. 

Skriveno u raju
Skriveno u raju FOTO: RTL

NADA BUČAR (Aleksandra Balmazović) 

Jani, kao njezinoj sestri, Nadi je karijera ispunjenje, s ključnom misijom pomoći bližnjima. Topla je i osjećajna žena, otvorena je i strastvena. Bila je velika podrška i pomoć Jani i Lari nakon smrti Blaža. Poseban odnos ima s nećakinjom Larom, koju podržava u njezinim ambicijama i željama za osamostaljenjem. 

RENATO STRAŽAR (Primož Vrhovec) 

Renato je bivši obavještajni agent Sove koji nije napredovao u svojoj karijeri. Zato je nedavno odlučio biti svoj šef i otvoriti tvrtku za sigurnosno savjetovanje. U priču ulazi kao špijun obitelji Steiner, upravo zbog prihvaćanja novog zdravstvenog zakona. Njegove informacije imaju ključnu ulogu. 

INES STRAŽAR (Sandra Debelak) 

Ines je Renatova partnerica i vlasnica wellness centra koja drži do izgleda i društvenog statusa. Želi unaprijediti svoj odnos s Renatom, ali u svojim nastojanjima napravi kobnu grešku. 

FRENK KOVAČ (Gaber Kristjan Trseglav) 

Dobrodušni mesar, stručnjak u svom području, kojega u životu vodi njegova žena. Meri je njegovo sunce i obožava je. On je ponosan Slovenac koji voli domaću kuhinju i narodnu glazbu. Jednostavan čovjek, srdačan i šaljiv, s jednom malom manom. Iako dobro zarađuje s omiljenom ljubljanskom mesnicom, i dalje je izuzetno škrt. Svake godine obara vlastite rekorde u tome koliko malo troši na odmor. 

MERI KOVAČ (Vesna Pernarčič) 

Meri je ta koja nosi hlače u obitelji Kovač, i također najnabrijanija osoba u cijelom kampu. Obožava Frenka, a njihove svađe su obično kratkog daha, ili zbog Merinog trošenja ili zbog njezinog miješanja u tuđe stvari. Uvijek se brzo pomire. Meri je glasna i živahna, glavna tračara u kampu koja uvijek bez kompromisa izražava svoje mišljenje i bez oklijevanja se miješa u tuđe stvari, ali zapravo ima dobro srce. Iskreno voli supruga i svoju djecu, i ponosno ističe da su ona i kćerka Saška najbolje prijateljice. 

Skriveno u raju
Skriveno u raju FOTO: RTL

SAŠKA KOVAČ (Mila Peršin) 

Saška je živa slika svoje majke Meri. One su najbolje prijateljice i povjeravaju si sve. Pogotovo sve detalje o svim ljudima u kampu. Glasna je, voli plesati, ali također zna biti prilično nametljiva.skriveno Njezina ambicija je postati vizažistica i uspješna vloggerica za šminkanje. Već od djetinjstva zaljubljena je u Dina, koji joj je prošlo ljeto napokon posvetio malo pažnje. Zato sebi stvara iluziju velike ljubavne priče. Ali, nije sve tako jednostavno na prvi pogled. 

KEVIN KOVAČ (Patrik Novak) 

Dvanaestogodišnji Kevin je školski primjer nestaška, nabrijanog klinca punog energije, koji juri po kampu poput rakete i neprestano traži prilike za nove nestašluke. Njegova simpatičnost i slatki pogled obično ga spašavaju iz većih problema, ali to ne znači da ne izluđuje odrasle u kampu. 

HRVOJE HRVATIN (Alen Šalinović) 

Hrvoje je vlasnik istarskog kampa u koji dolaze protagonisti. Glasan, razgovorljiv Istranin koji voli šalu. Njegovi stalni gosti su mu kao druga obitelj. Poseban status gosta ima Edvard, koji također redovito ulaže u kamp. Hrvoje, međutim, rijetko ostvaruje obećane nadogradnje kampa. 

DINO (Matino Antunović) 

Dino u svom ujaku Hrvoju vidi prije svega očinsku figuru i svako ljeto provodi u kampu od najranije dobi. Vodeći tečaj ronjenja, upoznao je Laru i omogućio joj rad u kampu tijekom tečaja. Njihov odnos je bez opterećenja, ali pun ljubomore. 

NINA (Melani Mekicar) 

Nina je Larina najbolja prijateljica iz gimnazije. Iako studira u Španjolskoj, redovito je u kontaktu s Larom i razmjenjuju sve što im se događa. Nina živi pravim studentskim životom, za kojim tajno čezne i Lara - život u inozemstvu, nova poznanstva, ljubavi, avanture, rasprave o zaštiti okoliša, i prije svega život bez roditeljske kontrole. Nina je prava prijateljica koja stoji uz Laru. Uvijek je nasmijana i uvijek kaže što misli. 

Hvaljenu seriju  'Skriveno u raju' gledajte od ponedjeljka u 20.15 sati na RTL-u. Prva epizoda bit će dostupna 24 sata prije prikazivanja na televiziji na streaming platformi Voyo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: