Skriveno u raju

Zala Đurić o seriji 'Skriveno u raju', tati Đuri i ponudi Angeline Jolie: 'Imala sam 14 godina! To se ne odbija!'

U ponedjeljak na RTL-u od 20.15 sati s emitiranjem kreće nova serija 'Skriveno u raju', a jednu od uloga ponijela je i mlada Zala Đurić, glumica i spisateljica, koja je krenula putem svojih slavnih roditelja, iza nje je školovanje u SAD-u i zavidna glumačka karijera. Prva epizoda serije dostupna je na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji

RTL.hr
10.05.2024 12:58

Talentirana i svestrana 27-godišnja Zala Đurić jedno je od najperspektivnijih slovenskih mladih lica, a nakon glavne uloge u recentnoj ratnoj drami 'Šesti autobus', u kojoj ju je hrvatska publika mogla bolje upoznati, od ponedjeljka će je gledatelji RTL-a moći gledati i u novoj slovenskoj seriji 'Skriveno u raju'.

Aleksandar Cvjetković i Zala Đurić, Skriveno u raju
Aleksandar Cvjetković i Zala Đurić, Skriveno u raju FOTO: RTL

U seriji Zala glumi Miju Šarić, studenticu medicine, perfekcionisticu koja s ocem Damirom (Aleksandar Cvjetković) već godinama dolazi u istarski kamp Paradiso te zna svaki njegov kriveni kutak. Vlasnik kampa Hrvoje (Alen Šalinović) veliki im je prijatelj pa ljeta rado provode ondje. Glavni protagonist serije Mark (Matej Zemljič) njezin je kolega s fakulteta, a zajedničko ljetovanje bit će prilika da se bolje upoznaju.

Skriveno u raju - Matej i Zala
Skriveno u raju - Matej i Zala FOTO: RTL

Na snimanju mi je bilo fenomenalno, merak pravi! "Bili smo na moru, znate da mi Slovenci jako volimo more. Uživala sam beskrajno", ističe mlada glumica koja je obišla mnogo gradova na hrvatskoj obali, no u sjećanju joj je, kaže, najviše ostao Zadar.

Suradnja s kolegama na setu bila je sjajna, a kako u seriji glumi Hrvaticu, naš mladi glumac Matino Antunović imao je i poseban zadatak.

"S Matinom se stvarno dobro razumijem, pomogao mi je oko jezika, da uspijem prikriti svoj slovensko-bosanski naglasak, on je bio moj učitelj", smije se.

Zala Đurić, Skriveno u raju
Zala Đurić, Skriveno u raju FOTO: RTL

Iza Zale Đurić već je sada zavidna glumačka karijera s filmskim i televizijskim ulogama, a zanimljivo je kako je završila i prestižnu glumačku školu HB Studio u New Yorku, gdje je otišla sa samo 18 godina. Odlazak u Ameriku, kaže, bio je preispitivanje sebe same, oslobođenje od društvenih normi kao i istovremeno brušenje glumačkog talenta. Baš ondje pronašla je samu sebe i shvatila ono neprocjenjivo - definiciju slobode.

Zala Đurić, Skriveno u raju
Zala Đurić, Skriveno u raju FOTO: RTL

Njezin glumački put započeo je vrlo rano, uz roditelje, velike glumačke zvijezde, Tanju Ribič i Branka Đurića Đuru. Prvu ulogu ostvarila je sa samo pet godina kada je statirala u Đurićevu filmu 'Kajmak i marmelada'. Sjeća se kako je je osjećala strašnu odgovornost i nije htjela razočarati roditelje s kojima je imala zajedničku scenu.

Čuvena riječ mog tate, ne Đure, nego mog tate je: 'Hajde!' Kad ja nešto kažem ili kad sam, recimo, bila mala i rekla sam da ću biti glumica, on je rekao: 'Hajde!' On meni ništa nije pomogao, osim savjetima. A to je, mislim, puno", kazala je Zala u jednom ranijem intervjuu za RTL.

Hvaljenu seriju  'Skriveno u raju' gledajte od ponedjeljka u 20.15 sati na RTL-u. Prva epizoda bit će dostupna 24 sata prije prikazivanja na televiziji na streaming platformi Voyo.