Superstar

Zbog ove emisije ostvarili su najveće snove! Danas su svjetske zvijezde

Kelly Clarkson, Adam Lambert, Jennifer Hudson i Loreen proslavili su se zahvaljujući glazbenom formatu 'Idol'

RTL.hr
19.09.2023 15:59

Ove subote na RTL-u u 20:15 počinje megaspektakl 'Superstar' u čijem žiriju su Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković. Oni će pronalaziti nove talente, a show ćete moći gledati i na RTL-ovoj streaming platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji, i to bez reklama.

Britanski i televizijski producent te talent menadžer Simon Fuller je stvorio televizijski format 'Idol' iz kojeg je nastalo više od 100 verzija glazbene emisije. Među njima je i 'SuperStar'. 

Glazbena emisija 'Idol' stvorila je brojne svjetske zvijezde koji danas imaju milijune obožavatelje. Jedna od njih je Kelly Clarkson čiji su najveći hitovi "Stronger", "Because of You", "Breakaway" i "Since U Been Gone". Pobijedila je u prvoj sezoni 'Američkog Idola' i osvojila je tri glazbene nagrade Grammy, a dobila je i svoju televizijsku emisiju. Njezino bogatstvo procjenjuje se na 100 milijuna dolara. 

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Adam Lambert našao se u osmoj sezoni ' Američkog Idola', a nije mu bila potrebna pobjeda kako bi ostvario zavidnu glazbenu karijeru. Od 2009. prodao je više od tri milijuna albuma diljem svijeta i jedan od njegovih najvećih hitova je "Whataya Want from Me". Bavi se i glumom, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na 45 milijuna dolara. 

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Jennifer Hudson probila se u svijetu glazbe 2004. kada je u showu 'Američki Idol' stigla do finala. Nije pobijedila, a na kraju je završila sedma. MTV ju je 2009. uvrstio u šestog najboljeg natjecatelja u povijesti 'Američkog Idola' i istaknuo da je njezino izbacivanje bilo šokantno. Tijekom njezinog sudjelovanja u showu glazbeni mogul Simon Cowell ju je kritizirao da nije dovoljno dobro pjevala i nije mu se sviđao njen odabir pjesama, a kasnije joj se ispričao. 

Jennifer je izgradila glumačku karijeri i dobila Oscara za najbolju žensku sporednu ulogu za mjuzikl 'Dreamgirls'. Njezino bogatstvo procjenjuje se na 30 milijuna dolara. 

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Loreen, kojoj je pravo ime Lorine Zineb Nora Talhaoui, proslavila se 2004. zahvaljujući švedskoj verziji emisije 'Idol' u kojoj je završila na četvrtom mjestu. Sljedeće godine objavila je svoj prvi singl "The Snake" s bendom Rob'n'Raz, a postala je i televizijska voditeljica. 

Dobila je i angažman redateljice u nekoliko švedskih reality emisija. Prvi put se natjecala na Melodifestivalenu 2011. kako bi bila predstavnica svoje zemlje na Eurosongu. Pjevala je pjesmu "My Heart Is Refusing Me". Bila je četvrta u drugom polufinalu, ali njezina pjesma je postala hit i objavila ju je na svom debitantskom albumu "Heal" iz 2012. 

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Na tom njezinom albumu našla se i pjesma "Crying Out Your Name" koja je bila među najvećim hitovima u Švedskoj. Taj album je ubrzo postao platinast. 

Svoj san o Euroviziji Loreen je ostvarila 2012. kada je pobijedila na Melodifestivalenu s pjesmom "Euphoria" i predstavljala Švedsku u Bakuu. Odnijela je pobjedu na Eurosongu. 

Loreen je pobijedila i ove godine na Eurosongu s pjesmom "Tatoo". Time je ušla u povijest jer je do sada samo Irac Johnny Logan uspio dva puta slaviti. 

Show 'Superstar' od ove subote gledajte na RTL-u i RTL-ovoj streaming platformi Voyo!