Toma

Fatalna ljubav Tome Zdravkovića prema Silvani stajala ga je ogromne tuge: Nikada joj nije rekao da je voli...

Kažu da Toma nikada nije imao hrabrosti reći Silvani Armenulić da je voli...

RTL.hr
03.05.2024 21:15

Toma Zdravković se zaljubio prelijepu pjevačicu Silvanu Armenulić. Legenda kaže da su se upoznali tako što ga je, tada 19-godišnja pjevačica, srela promrzlog na klupi u Leskovcu. On joj je priznao da voli pjevati, a ona ga odvela na svoj nastup, iako je i sama bila na početku svoje karijere. Time mu je pomogla da se probije u glazbenoj industriji upoznajući ga s važnim ljudima.

Silvana i Toma, serije Toma
Silvana i Toma, serije Toma FOTO: RTL

Nakon što su neko vrijeme obitavali u zajedničkim krugovima, Toma joj je napisao pjesmu "Šta će mi život bez tebe dragi", koja je postala jedan od njezinih najvećih hitova. Toma je jednom rekao kako je inzistirala da joj napiše pjesmu, no njega su za pisanje uvijek inspirirale neke romantične veze, a sa Silvanom je to bilo teško. Rekao je kako bi znali pričati danima te da je očajavala i pričala mu kako joj ništa ne ide od ruke. Toma joj je tada rekao da će joj napisati pjesmo o tome što mu je rekla kako se osjeća jer će tako bolje pjevati. To je i napravio nakon što se probudio mamuran u hotelu i sišao po kavu. Od konobara je uzeo blok papirića i olovku. 

Silvana i Toma, serija Toma
Silvana i Toma, serija Toma FOTO: RTL

Mnogi tvrde kako Toma nikoga nije volio kao nju, a ona mu tu ljubav nije uzvratila kako je htio. 

Njihovu je ljubav komentirala i Tomina supruga Gordana. Rekla je kako zna da ju je volio, no da je isto tako bio j jako zaljubljen pa je tako njegova neostvarena ljubav postala prijateljstvo. Također je otkrila koliko je Toma bio shrvan kada je saznao da je poginula, posebno jer joj nikada nije imao hrabrosti reći da je voli. 

Naime, Silvana je poginula u prometnoj nesreći sa samo 37 godina, a s njom je u automobilu bila njezina trudna sestra Mirjana i violinist Rade Jašarević. Neki smatraju da njihova smrt nije bile slučajna, a nesreća je potresla cijelu bivšu Jugoslaviju. 

Seriju 'Toma' gledajte od 20.15 na RTL-u, a nastavke pratite svaki radni dan u istom terminu. 24 sata prije prikazivanja na televiziji epizode serije 'Toma' dostupne su za gledanje na platformi Voyo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ SERIJE 'SAN SNOVA':