Toma

Ovako je zapravo izgledala najveća ljubav Tome Zdravkovića: Ovo je njegova Nada

Kada je prvi puta ugledao lijepu Nadu i zaljubio se na prvi pogled, Toma je bio na ljetovanju u Budvi i to sa svojom tadašnjom zaručnicom Zoricom

RTL.hr
06.05.2024 21:15

Jedna od najiščekivanijih serija regije 'Toma' stigla je 30. travnja na RTL, dok je na platfmi Voyo dostupno već nekoliko epizoda!

Nada Radanović, Tomina treća supruga, smatra se njegovom najvećom ljubavlju. Osvojila je njegovo srce svojim šarmom i ljepotom, a osobito ga je očarala njezina plava kosa i oči. 

Toma je svojevremeno u jednom intervjuu opisao trenutak kada je prvi puta ugledao lijepu Nadu. U to vrijeme bio je na ljetovanju u Budvi i to sa svojom tadašnjom zaručnicom Zoricom. Ispričao je kako je otišao na plažu, a Zorica je ostala u hotelu.  

"U jednom trenutku dotrčala je visoka, plava djevojka. Ne znam ni otkud je došla, ni kako, ni zašto, ni što je htjela. Nešto je i rekla, ali se ne sjećam što. U tom trenutku vidio sam samo njene plave oči, lice preplanulo od sunca, bijele zube, i plavu, plavu kosu... Čudno sam se osjećao. "Evo ljubavi", pomislih. Jer, to su one situacije u kojima čovjek sve razumije, sve shvaća, baš kao što ima trenutaka kad nam je sve daleko... Oko mene je bilo sve stvarno: ta divna djeca, more i ONA", opisao je Toma. 

Tomi nije dugo trebalo da Nadu odvede pred oltar. Vjenčali su se na prelijepom Ostrvu cvijeća u Crnoj Gori 1972. godine, a kuma im je bila poznata glumica Olivera Katarina.  

Toma Zdravković  i Nada Radanović
Toma Zdravković i Nada Radanović FOTO: Facebook

Iako su bili ludo zaljubljeni jedno u drugo, njihov brak nije dugo potrajao. Kraj te ljubavi bacio je Tomu u očaj. Nakon razvoda, pao je u depresiju i odao se alkoholu, unatoč već ozbiljno narušenom zdravlju. Deset dana nakon rastave nije izlazio iz kuće i neprestano je pio. Nakon toga, otišao je čak i u Njemačku te se nije vraćao pet godina. 

Iako se Toma Zdravković ženio četiri puta te pisao pjesme o izgubljenim ljubavima, samo je jednoj supruzi posvetio pjesmu, a to je bila upravo Nada. Posvetio joj je pjesmu "Nado, Nado", a sam stihovi pjesme - "Bolje da te nisam sreo/Bolje da sam umro, da sam ugledao tvoje plave oči/Ono more plavo, sve je bilo lažno" - dovoljno govore koliko je Toma volio Nadu te koliko ga je razvod pogodio.  

Njegov brat Novica Zdravković svojedobno je otkrio koliko mu je taj razvod teško pao.  

"Bio je izuzetno emotivan i teško je podnosio ljubavne rastanke. Sjećam se, kada se razveo od treće žene, Nade, deset dana bio je van sebe. Mnogo je suza proliveno dok nije nastala pjesma "Nado, Nado". Eto, takav je bio moj Toma", ispričao je Novica.   

Serija Toma, Nada
Serija Toma, Nada FOTO: Toma

U seriji, Toma Nadu upoznaje na natjecanju ljepote, gdje ga je šarmantna ljepotica  očarala na prvu.  

Lijepu Nadu Radanović u seriji 'Toma' odglumila je odlična Milena Radulović, koja je u seriji imala nekoliko intimnih scena s Milanom Marićem koji utjelovljuje Tomu Zdravkovića.    

Mladu i talentiranu Milenu Radulović publika je imala prilike gledati i u regionalnim serijama Besa', Pet' i Državni službenik' koje su dostupne za gledanje na platformi Voyo.  

Seriju 'Toma' gledajte svaki radni dan na RTL-u od 20:15 sati te na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji. 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'BRAKA NA PRVU':