Toma

Ovo je bio posljednji intervju balkanskog boema Tome Zdravkovića: Vjerovao je da će se vratiti na pozornicu...

Seriju 'Toma' ne propustite na platformi Voyo!

RTL.hr
06.06.2024 10:00

Pjevač Toma Zdravković preminuo je 30. rujna 1991. godine nakon dugogodišnje borbe s rakom mokraćnog mjehura, a u svom posljednjem intervjuu dokazao je da je do posljednjeg dana živio punim plućima. 

"Život je ponekada imao iznenađujuće obrate. Bilo je puno neozbiljnosti. Ali za mene je bilo važno da odem na tržnicu i kupim svo cvijeće! Osim što bih razveselio prodavačice, najviše bih, zapravo razveselio one male, nepoznate ljude kojima sam ga poklanjao. Oni će se, siguran sam, cijelog života sjećati Tome Zdravkovića i poklonjenog cvijeća", pričao je pjevač.

Pjevač je tada bio u bolnici, a kako je govorio, bio je jači nego što je to pokazivao.

Silvana i Toma, serija Toma
Silvana i Toma, serija Toma FOTO: RTL

"Mnogo sam jači nego što se misli. Ja se ne predajem, da me nije sram ovih ljudi oko mene, sada bih izašao na hodnik i zapjevao iz sve snage", govorio je Toma.

Tomi je glazba bila sve u životu.

"Pjevat ću čim izađem. Neću čekati ni transplataciju, koja će, vjerujem, uslijediti za pet-šest mjeseci. Prije puno godina sam počeo pjevati sa željom da se dokažem, sada ponovno osjećam tu želju. Želim pjesmu. U meni se bude nove pjesme i radosti. Pjevao bih za sebe iz sve snage. Čudo je to. U pjesmi nema foliranja, zezanja, pjesme su ozbiljna stvar", govorio je pjevač, piše pink.rs.

Seriju 'Toma' bingeajte na platformi Voyo!