Toma

Ovo su najljepše ljubavne pjesme Tome Zdravkovića: Uz njegove stihove se plače, ali i slavi ljubav

Svoje najljepše ljubavne pjesme posvetio je ženama koje je neizmjerno volio, kao i onima koje su ostavile dubok trag u njegovom životu

RTL.hr
11.05.2024 20:00

Tomu Zdravkovića pamti se kao boema čiji su stihovi ispunjeni ljubavlju, tugom i iskrenim emocijama, dotaknuli srca mnogih obožavatelja. Kroz svoje ljubavne pjesme, pjevao je o neuzvraćenoj ljubavi i patnjama, a mi smo za vas izdvojili neke od najljepših. 

"Nado, Nado" 

Toma je svoju suprugu, Nadu Radanović, beskrajno volio. Iako je bio u braku četiri puta i pisao o mnogim izgubljenim ljubavima, samo je Nadi posvetio pjesmu. Nakon razvoda od treće supruge, Toma je pao u depresiju, a iz nje je rođena ova dirljiva pjesma koja svjedoči o njegovoj velikoj ljubavi prema Nadi. 

"Buket belih ruža" 

Jedna od Tominih najtužnijih ljubavnih pjesama posvećena je njegovoj prvoj velikoj ljubavi, Slavici, koja je preminula u svojoj dvadesetoj godini. Iako ova pjesma možda nije među njegovim najvećim hitovima, donosi najdirljivije stihove o njegovoj prvoj ljubavi i gubitku. 

Toma
Toma FOTO: Toma

"Za Ljiljanu" 

Ova pjesma postala je kafanski hit zahvaljujući inspiraciji koju je Toma pronašao u glumici Ljiljani Blagojević koja ga je osvojila svojim šarmom. Nakon što se upoznao s Ljiljanom na snimanju serije "Doktorka na selu", Toma joj je posvetio ovu pjesmu, koja je postala neizostavan dio njegova repertoara. 

"Šta će mi život" 

Ova pjesma, objavljena 1971. godine, nastala je kao znak zahvalnosti čuvenoj pjevačici Silvani Armenulić, koja je zaslužna za Tominu sjajnu glazbenu karijeru. Inspiriran njezinim životom, Toma je stvorio ovu predivnu ljubavnu pjesmu koja je ubrzo postala njegov, ali i njezin veliki hit. 

"Svirajte noćas samo za nju" 

Pjesma objavljena 1984. godine, govori o izgubljenoj ljubavi i smatra se jednom od najljepših Zdravkovićevih pjesama. Iako Toma nije autor teksta, njegova izvedba postala je jedna od najboljih i definitivno je obilježila njegovu karijeru. 

Seriju 'Toma' gledajte od 20.15 na RTL-u, a nastavke pratite svaki radni dan u istom terminu. 24 sata prije prikazivanja na televiziji epizode serije 'Toma' dostupne su za gledanje na platformi Voyo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: