Toma

S prvom suprugom Toma je dobio svoju prvu i jedinu kćer: 'Nakon toliko godina on živi u ljudima'

Tomina prva žena bila je zgodna crnka Olgica s kojom je dobio prvo dijete, kćer Žaklinu

RTL.hr
03.05.2024 12:14

Legendarni pjevač narodne glazbe i istinski boem, Toma Zdravković, iza sebe je ostavio brojne hitove po kojima ga se pamti, a njegov ljubavni život oduvijek je intrigirao javnost. Ženio se četiri puta, a njegova prva supruga bila je Olgica s kojom je dobio prvo dijete. U drugoj epizodi serije 'Toma' upoznajemo prvu ženu kojoj je legendarni pjevač službeno rekao "da". Lik Olgice utjelovljuje glumica Tamara Šustić. Seriju 'Toma' pogledajte svakim radnom na RTL-u, dok su na platformi Voyo epizode dostupne 24 sata prije prikazivanja na televiziji.  

serija Toma, Olgica
serija Toma, Olgica FOTO: Toma

Toma je zgodnu crnku Olgicu sreo 1963. u hotelu "Vojvodina" u Zrenjaninu dok je nastupao. Njihova kćerka Žaklina rođena je 22. studenog 1963., na dan smrti predsjednika Johna F. Kennedyja, a mediji su izvještavali da je ime dobila po Kennedyjevoj ženi Jacqueline. Međutim, ljubav između Tome i Olgice bila je kratkotrajna i mladenačka. Par se razveo samo nekoliko mjeseci nakon vjenčanja, u Osijeku. 

Toma i Olgica
Toma i Olgica FOTO: Toma

Žaklina živi u Nizozemskoj i ima dva sina. Jedan od njih svira gitaru, ali, kako je istaknula, njega zanima potpuno drugačija vrsta glazbe. Talent je, vjerojatno, naslijedio od svog djeda. 

"Jedan kratki period živjela sam s njim. Bila sam vrlo tužna kada je umro. Živiš s činjenicom da je on dio tebe, da postoji u meni, u mom bratu, u pjesmama, u drugim ljudima kojima je dao lijepa osjećanja", ispričala je svojevremeno jedina kćer Tome Zdravkovića. 

"Tata je htio da nadoknadimo izgubljeno vrijeme, ali drago mi je da sam imala priliku živjeti s njim! Pamtim ga kao divnu osobu, romantičnog, tvrdoglavog, emotivnog! Kad je htio uspjeti, nitko ga nije mogao spriječiti! Kao otac mi je udovoljavao, mogla sam sve. Izgubili smo zajedničko vrijeme, morali smo ga nadoknaditi. Htio se opravdati za sve što nismo imali! Odrasla sam u Puli, dolazio je na koncerte i zadnji put sam ga vidjela s 5 i pol godina i onda tek sa 17 godina. Kada sam napunila 18 godina odlučila sam vidjeti tatu, došla sam i ostala! Nakon toliko godina on živi u ljudima", rekla je Žaklina. 

Tomina kćer također je istaknula da voli glazbu svog oca, a najveći i najjači dojam na nju ostavila je pjesma "Kiša je padala". 

Seriju 'Toma' gledajte na RTL-u od 20:15 sati svakog radanog dana te na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji.  

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'BRAKA NA PRVU':