Toma

Tko su djeca Tome Zdravkovića? Sinu Aleksandru prezime je predstavljalo teret: 'Bio sam premlad kada je umro'

Danas Žaklina živi u Nizozemskoj i ima dva sina, dok sin Aleksandar živi u Torontu i slijedi očevu strast prema glazbi

RTL.hr
12.05.2024 09:00

Osim što je iza sebe ostavio bezvremenske hitove koji se i dan danas rado slušaju i pjevaju, legendarni pjevač Toma Zdravković iza sebe je ostavio i dvoje djece, kćer Žaklinu te sina Aleksandra.  

Svoju prvu suprugu, Olgicu, upoznao je 1963. godine dok je nastupao u Zrenjaninu. Par se vjenčao iste godine, a uskoro nakon vjenčanja dobili su kćer Žaklinu. Rođena je 22. studenog 1963., istog dana kada je ubijen predsjednik John F. Kennedy, te su mediji izvještavali da je ime dobila po njegovoj supruzi Jacqueline. Međutim, brak između Tome i Olgice bio je kratkotrajan i mladenački. Par se razveo samo nekoliko mjeseci nakon vjenčanja, u Osijeku. 

Žaklina živi u Nizozemskoj i ima dva sina. Jedan od njih svira gitaru, ali, kako je istaknula, njega zanima potpuno drugačija vrsta glazbe. Talent je, vjerojatno, naslijedio od svog djeda.   

Kćer Tome Zdravkovića priznala je da joj je žao što nije provela više vremena sa svojim ocem. 

"Jedan kratki period živjela sam s njim. Bila sam vrlo tužna kada je umro. Živiš s činjenicom da je on dio tebe, da postoji u meni, u mom bratu, u pjesmama, u drugim ljudima kojima je dao lijepa osjećanja", ispričala je svojevremeno jedina kćer Tome Zdravkovića.  

Toma i Olgica
Toma i Olgica FOTO: Toma

Pamti ga kao nevjerojatnu osobu, kompliciranu, ali istovremeno i nježnu, protkanu dubokim emocijama. 

"Bio je posebna osoba. Zračio je tugom i pozitivom u isto vrijeme. Sjećam ga se kao neklasičnog oca. Piće i izlasci su bili dio njegovog života i to sam prihvatila. Znam da zaplačem kao on. Često preko interneta pogledam njegove snimke. Imam jednu njegovu košulju u kojoj je nastupao, dugo je nisam prala. I jednu zlatnu ploču. Po mom osjećaju, nikada se nije tukao i svađao, imao je svoje ja i to mu nitko nije oduzeo. Znao je da popije, ali onda bi kod njega nastupila tuga", otkrila je Žaklina jednom prilikom.  

Žaklina je odrastala u Puli, a u jednom intervjuu otkrila je i kako svog oca nije vidjela od svoje pete do 17. godine. Također je istaknula da voli glazbu svog oca, a najveći i najjači dojam na nju ostavile su pjesme "Kiša je padala" i "Dotako sam dno života". 

Svoje drugo dijete, sina Aleksandra, dobio je s četvrtom i posljednjom suprugom Gordanom. Nakon što su se Gordana i Toma upoznali u Kanadi 1974., četiri godine nakon dobili su sina Aleksandra nakon čega se vraćaju u svoju domovinu.  

Toma
Toma FOTO: Toma

Tomin sin Aleksandar nikada se nije volio eksponirati u javnosti. Imao je samo 13 godina kada je njegov otac preminuo. 

''Kad saznaju čiji sam sin, prvo me pitaju kako sam odrastao uz njega. Nekada sam se predstavljao kao Aleksandar Saša, da bih izbjegao teret prezimena Zdravković. Bio sam premlad kada je umro, tek kasnije sam shvatio koliko on znači za muziku i za druge ljude i što je ostavio iza sebe. Tek sa svojih 16, 17 godina, kada sam se počeo zaljubljivati, počeo sam shvaćati njegove pjesme. Umjesto u park nekad sam sa njim išao u casino. Vidio sam mnoge stvari mnogo mlad. Nisam ni znao što se događa oko mene'', ispričao je jednom prilikom.  

Aleksandar živi u Torontu, gradu u kojem su se njegovi roditelji upoznali. Baš poput svog oca, i on se bavi glazbom. Počeo je graditi karijeru u Torontu, gdje je otvorio privatni glazbeni studio u kojem stvara vlastite pjesme. 

Seriju 'Toma' gledajte na RTL-u od 20:15 sati svakog radnog dana te na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji.  

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'BRAKA NA PRVU':